söndag 30 september 2007

Miljövänliga veckan, 29 september–7 oktober

denim pants_2

Årets tema för miljövänliga veckan är textil. På Naturskyddsföreningens webbplats kan du hitta butiker som säljer miljömärkta kläder.

I lördags var jag på H&M och handlade jeans till Storebror. Alla hans jeans är nu lagade flera gånger på knäna och börjar bli för utslitna för att användas (det känns ofta som om jag är den enda som låter mina barn gå i "lappat & lagat"...). Jag hade tänkt att handla jeans på Tradera men eftersom Storebror är spinkig fungerar det bäst om han kan prova byxorna. Det slutade med att vi fick handla på tjejavdelningen eftersom tjejbyxor av någon anledning är snävare. Jag har också köpt laglappar som jag skall stryka fast på insidan av de nya jeansen, förhoppningsvis kommer de att hålla längre då.

H&M har enstaka miljömärkta plagg men jag kunde tyvärr inte hitta några. Enligt Naturskyddsföreningen har Lindex fler miljömärkta plagg än H&M men som jag skrev om i augusti fick Lindex dåligt betyg i Råd & röns undersökning. Ständigt dessa val... Dessutom är jag grymt otränad vad det gäller shopping och tycker att det är ganska jobbigt att gå i butiker. Särskilt när det är lönehelg.

Jag är ju annars en stor anhängare av att handla begagnat. I lördags förmiddag var jag förbi Myrorna men de hade haft något event och de hade inte ställt tillbaka barnkläderna än. Jag kom senare på att jag hade läst något om det i GP, i artikeln intervjuade de även en kund i butiken;
- Jag har försökt ge bort [två plastkassar med barnkläder]till folk jag känner, men det verkar som om många vill ha nya kläder till småbarnen. Man vill ju vara kretsloppstänkande och det här är ett sätt att bidra till det. Det tackar vi för - mer kläder till oss som gärna köper begagnat!

Läs mer!
Handla miljövänligt
Myrorna fick ny design
Barnkläder i återvinningssystemen
Twenty-five Things to Do With Old Jeans

Bilden är tagen av masaki21bg7 med Creative Commons Licens.

2 kommentarer:

 1. Jag har köpt stora delar av H&M:s Organic-kollektion till sonen. Det finns ett par svarta jeans som är snäva där, de borde passa storebror, tycker jag. Inte nog med att de är miljövänliga, de är dessutom grymt snygga. Tjej-kollektionen är dock inte min stil så hon har bara fått en t-shirt från den.

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Titta gärna in i min webbutik: www.naturekids.se. (som jag startade för att jag själv tyckte det var så svårt att hitta eko-kläder till mina egna barn)
  Där finns ekologiska barnkläder till både småttingar och större, från storlek 56 till 164. Välkommen både du JR och alla andra som läser detta!
  Hälsningar Eva

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin