onsdag 26 september 2007

Dagens lunch - bento style

01/23/06 Bento Brunch

Ibland är det ganska trist med köpstopp och lite omständigt. Det gäller att planera t. ex mat särskilt när man skall iväg. I januari skrev jag tipsade jag om länkar där man kunde få lite lunchlådeinspiration. Jag känner att jag borde engagera mig i mina luncher särskilt nu som mitt liv är lite hektiskt, då är det extra viktigt med bra mat. Jag har tittat lite på sk. bentoboxar för att bli lite inspirerad.

Bentō (弁当, べんとう) är japanska för lunchlåda. En traditionell bento består av ris, fisk eller kött och en eller flera små grönsaksrätter som tilltugg. Maträtten serveras i allt ifrån massproducerade engångsförpackningar till vackra handgjorda trälådor. Trots att bento finns tillgängligt i närbutiker över hela Japan anses det fortfarande vara en viktig kunskap för en husfru att kunna tillreda en aptitretande lunchlåda. (källa Wikipedia)

Lite lunchlådeinspiration Bento style
Lunch in a box
Bento Lunches
Vegan Lunch Box
Bento TV, ett nytt tips varje dag!
bentobox.se - bento på svenska
Bento Corner

Imorgon kommer jag att befinna mig på Bokmässan så jag kommer nog att ta med mig lite olika snacks i en gammal glasslåda. Och som man kan se på bilderna behöver man inte någon speciell låda med fack för att "bentofiera" sin vanliga lunchlåda. Men om du inte har köpstopp kan du nu shoppa Laptoplunches boxarna i Sverige (klicka här). Det finns även många böcker med tips och recept; t. ex Bento Boxes: Japanese Meals on the Go för mer inspiration.

Läs mer!
Gillar du inte bentolådor och känner dig lite pysslig kan du göra din egen "lunchlåda"; välj mellan Oilcloth Lunch Bags eller Designer Lunch Bag.
Något helt annat än lunchlådor - pyssla med tamponger!

Bilden är tagen av Aylanah "The Q" med Creative Commons Licens.

3 kommentarer:

 1. Ser trevligt ut!Som jag förstår det är skillnaden mot traditionell svensk matlåda att man kan göra ett litet hopplock och se det som delikatesser ;), i stället för att ha ambitionen att det ska va en VARMRÄTT med potatis för att anses okej.

  SvaraRadera
 2. Hej! Jag har länkat från min blogg till din. Hoppas att fler finner den otroligt bra upplagda informationen och länktips kring BENTO. Tackar ^^

  /ChibiNihon!

  SvaraRadera
 3. Tack ChibiNihon! för länkningen!

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin