fredag 7 september 2007

Bokrecension - Simplify Your Life

simplify your life


Jag blir lika glad varje gång jag kommer hem och det ligger ett tjock kuvert och väntar på hallmattan. Det betyder att det är en ny bok "från" Bookmooch. Härom veckan moochade jag hem Simplify Your Life av Elaine St. James.

Boken är uppdelad i olika kapitel; Hemmet, Livsstil, Arbetet, Hälsa osv. Varje kapitel innehåller 10-15 tips på hur du kan förenkla ditt liv inom just det området. Mycket av innehållet i boken är ganska självklart; köp ett mindre hus, kör bara en bil (eller åk kollektivt), byt jobb så att du slipper pendla, sluta titta så mycket på TV, rensa i röran etc
Men ibland kommer det lite mer udda tips som att sluta svara i telefonen eller t.o.m säg upp ditt telefonabonnemang, öppna inte när det ringer på dörren, tacka nej till fester och andra evenemang, m.m.

Det som är bra med boken är att den är lättfattlig och får dig att börja fundera på vad som är viktigt i ditt liv. Man behöver inte heller genomföra alla de förslag som nämns i boken utan man kan ta till sig det som känns relevant och testa ett tips eller två till att börja med.

Det jag inte gillade med boken var de mer udda tipsen. Som jag ser det är en av tankarna med en "enklare" livsstil att man skall få mer tid för familj och vänner. Om man slutar svara i telefon och inte öppnar när någon ringer och dessutom tackar nej när det bjuds till fest så kanske man inte har så många vänner kvar efter ett tag. Det där med vänskap är ett svårt område, ibland får man inse att det kanske är dags att "dumpa" vänner som man inte har något gemensamt med längre. Men man kanske kan göra det på ett mer sjysst sätt än att sluta svara i telefon och tacka nej till alla bjudningar.

Värt att notera är också att det inte verkar som om författaren och hennes man har barn. Inget fel i det men jag tror att man inte kan vara lika dogmatisk om man måste hänsyn till andra familjemedlemmar, framför allt barn. Att vara barnlös har dock inte hindrat henne från att ge ut boken Simplify Your Life With Kids : 100 Ways to make Family Life Easier and More Fun. Boken har fått vädigt blandad kritik.

Föffattaren har gett ut en rad likartade titlar; Simplify Your Work Life, 365 Simple Reminders: Ways to Keep Life Simple m. fl.


Annat läsvärt
Lucas har också avstått från att köpa en ny TV

How To Throw A Kid’s Birthday Party Without Spending A Fortune
Asfaltblomman konstaterar att det är mycket grönt snack men liten verkstad i alla fall om man vill köpa giftfria barnkläder

2 kommentarer:

  1. Vänner har man väl inte i överflöd, dem ska man väl vara rädd om ;)

    SvaraRadera
  2. Hihi, "Svara inte när det ringer på dörren". Det låter jobbigt. Men annars låter det som en väldigt intressant bok, ska genast kolla upp. Vad är boochmoch?? (LÄnken funkade inte). Kram och lycka till.
    hemliga munken

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin