torsdag 10 maj 2018

Vad ska jag göra i sommar?

Untitled

Jag är fortfarande inte riktigt tillbaka på banan efter min operation tidigare i år. Den lilla energi jag har går åt till att orka jobba och sen att vara med min familj. Om man ska se något positivt med att vara trött mest hela tiden är det att jag i alla fall har fått ro att läsa ikapp böcker och bloggar.
Dagens blogginlägg är inspirerat av inlägget ”Vad ska jag göra i sommar? Tankar om sommarplaner" från bloggen Resa Medvetet. Liksom Linda slits jag mellan att vara planerad och oplanerad. Halva nöjet för mig är ju planerandet innan, att läsa reseguider och göra listor över ställen att besöka. Så här ser planerna ut so far ( och med förhoppningen om att orken är tillbaka tills dess).

Juni
Weekendresa till Stockholm
En av årets släktträffar är i Stockholm så barnen och jag tar tåget upp och hänger med kusiner, sysslingar och andra släktingar. Förhoppningsvis blir det lite bad och lite grill och mycket fika! Blir det någon tid och ork över hade jag gärna åkt ut till Artipelag och besökt Bloomsburyutställningen

Juli
Tågluff i Polen
I mitten på juli tar barnen och jag oss med tåg och  färja till Polen. Vi kommer att tågluffa Polen runt under två veckor och även förhoppningsvis lyckas göra en avstickare in i Ukraina och Vitryssland. Det senare är lite krångligt rent visumtekniskt men ska förhoppningsvis ordna sig. har du några Polen-tips får du gärna lämna en kommentar! Vi planerar att börja i Gdansk och sen fortsätta till Poznan, Warsawa, Krakow och sen tillbaka till Gdansk för att ta färja hem igen. Barnen har fått i uppgift att researcha Gdansk och Warsawa medan jag planerar övriga ställena. Det blir förhoppningsvis en bra fördelning mellan mat, historia och konst/kultur.

Dalarna runt med bil (och kanske cykel)
Lite senare i juli/augusti ska jag visa upp några av mina favoritställen i Dalarna för min pojkvän. Siljansbygden är ett av de vackraste platserna jag vet. Det blir förhoppningsvis en del kulturell turism med besök på Sundborn och Zorngården. I boken Upptäck Dalarna fick jag tips om andra intressanta besöksmål som Verket i Avesta. Jag vill gärna cykla lite men hyr nog det på plats.

Augusti
Konferens på Island
Jag har fått stipendium från Biblioteksförening för att åka på Nordic Law Library Conference som arrangeras var 3:e år. Sist det begav sig passade jag på att ta tåg och färja Oslo-Bergen men tyvärr passade inte färjan från Danmark med konferenstiderna i år så det får blir flyg. Jag har besökt Island en gång redan på mitten av 90-talet men det ska bli roligt att återse Reykjavik och även lite gamla biblioteksbekanta från Cycling for Libraries.

1 kommentar:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin