måndag 7 maj 2018

Hela världen fikar, fikar du?

Cup of tea


Idag började årets upplaga av Fairtrade Challenge, en kampanj som anordnas av Fairtrade Sverige med syftet att sprida information om och öka konsumtionen av Fairtrade-märkta produkter. Ju fler  som fikar Fairtrade-märkta produkter, desto större skillnad gör man för odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom.

Konceptet är lika enkelt som tidigare år. Så här deltar du:

1. Arrangera en egen fikapaus och anmäl den på fairtradechallenge.se
2. Bjud in deltagare, sprid information och utmana andra att fika.
3. Använd det tryckta eller digitala materialet och arrangera fikan.
4. Delta i fikabildstävlingen genom att dela bilder från fikapausen under #fairtradechallenge i sociala medier.

Kaffe, te, bananer eller chokladbit – det finns många sätt att fika Rättvisemärkt. I år så tipsas det om olika recept, Mattias kladdkakecupcakes med jordnötsfrosting verkar väldigt smaskiga!
Fikapauserna kan äga rum på arbetsplatsen, hemma vid frukostbordet, ute på stan eller tillsammans med bokcirkelgänget. Den som inte vill ordna eget kan gå till t. ex Scandic och fika Rättvisemärkt. Många fackförbund ordnar också fikor.

3 kommentarer:

 1. vår bokcirkel på Hisingen har det så, även veganska kanelbullar ❤️

  SvaraRadera
 2. ...skillnad gör man för odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom... men framförallt för Fairtrade Sverige AB, till största delen ägt av LO med Vanja Lundby-Wedin bakom spakarna?
  Nejtack! :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att Lo är en av flera delägare är inget man på något sätt försöker dölja. man kan läsa om bakgrunden här https://fairtrade.se/faq/vad-ar-kopplingen-mellan-fairtrade-sverige-och-lo/ Själv ser jag det som en naturlig förlängning av LOs mål - dvs att arbeta för ett bättre arbetsliv.

   Radera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin