onsdag 30 maj 2018

Bokonsdag: Vandra fjäderlätt, för njutbara färder

Bild från Vildmarksbiblioteket

För flera år sedan recenserade jag den matnyttiga och underhållande boken Lättare packning från A till Ö. När jag var på biblioteket häromdagen hittade jagen bok av samma författare, Vandra fjäderlätt, för njutbara färder av Jörgen Johansson. Det visade sig vara andra upplagan av Vandra fjäderlätt. Underrubriken verka variera, på min bok står det "för njutbara färder", på Adlibris är den "för njutbara turer" medan bilden visar en bok som heter Vandra fjäderlätt, för njutbara vandringar. vad boken egentligen ska hitta spelar inte så stor roll.

Att en lättare packning ger en mer njutbar vandring borde vara självklart men många vandrare bär mycket tyngre än de behöver, på både kortare och längre turer. I den här boken får man lära sig vad som har störst betydelse för att minska packvikten, dvs hur man jagar hekton snarare än gram. Boken innehåller en mängd  olika tips och trick för olika typer av vandringar. Det finns även detaljerade utrustningslistor uppdelade på olika typer av vandringar utifrån distans, natur och årstid, t. ex sommartur i svensk skog/långhelg på Sörmlandsleden. Sist i boken hittar man det som tidigare var en separat bok, nämligen Lättare packning från A till Ö.

Jag är själv ingen erfaren vandrare (har ju ägnat mig mer åt cykling tidigare) men är ett stort fan av att resa med lätt packning oavsett transportmedel och jag hittade mycket matnyttigt i boken. Framför allt handlar det om att hitta lite annorlunda lösningar. Det  finns även många bra tips för den som reser med barn.

Boken är utgiven av Vildmarksbiblioteket som även erbjuder ett "uppgraderingspris" för den som har en tidigare upplaga.


Om författaren
Jörgen har skrivit ett antal böcker om vandring med lätt packning, både på svenska och engelska och medarbetar regelbundet i svenska och amerikanska media. Detta är andra, uppdaterade och utökade, upplagan av Vandra Fjäderlätt.

Mer
Hannele tipsar om att torka sin egen färdkost

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin