torsdag 22 maj 2014

Gästbudget: singel som satsar på en enkel budget


Stock market quotes in newspaper

Bild: Andreas Poike


Dagens gästbudget kommer från D som hatar gnällpottor och därför gärna bidrar med sin budet!
Man, 31 år och singel. Bor i hyresrätt och pendlar kommunalt till jobbet. Arbetar inom "supply chain management området" och är högskoleutbildad. Allt som finns kvar i slutet av månaden går direkt in i långsiktigt sparande med fokus på utdelningsaktier i USA, Europa samt norden.
Min budget är väldigt enkel eftersom mitt liv är enkelt och så skall det vara tycker jag.
Övrigt posten är till stor del nöjen och fritid innehåller kostnader för mina hobbys som kretsar kring motion, träning och resor.Intressant att få ta del av din budget! Jag skulle gärna veta mer om du har något speciellt mål med ditt sparande i aktier?

Vill du dela med dig av budget kan du maila på antianki@gmail.com

7 kommentarer:

 1. Hej! Spännande med en enkel budget! Jag kan tyvärr dock inte se den i bilden. Tror inte det är något program som inte funkar för jag kan inte se den på någon dator/mobil. Kan ni andra se den?

  SvaraRadera
 2. Jag ser den inte heller.

  SvaraRadera
 3. Inte jag heller! :(

  SvaraRadera
 4. Vet inte vad det var som krånglade men nu ska den synas!

  SvaraRadera
 5. Hej.

  Målet med mitt sparande är att bygga en långsiktig utdelningsfortfölj som ger ca 4% utdelning per år samt ca 8% utdelningstillväxt per år. Tanken är att runt 2024 ha nog med kapital samt aktier för att kunna få ca 12-13000 kr i månaden i utdelningar och då helt enkelt ha möjlighet att gå i pension med en flytt till ett billigt land som förutsättning. Eftersom utdelningen förhoppningsvis växer varje år och jag inte kommer ta ut något kapital så kommer sedan min årliga skattefria inkomst öka med ca 8% vilket blir bra över tiden med tanke på ränta på ränta effekt.

  Just nu ligger fokus på USA då dollarn är billig och jag ser en möjlighet att kanske få extra avkastning framåt iom valutaeffekter.

  Mvh D

  SvaraRadera
 6. Hej D! Credd för en enkel och lättöverskådlig budget. Jag blir nyfiken på ditt matkonto, äter du ingen utemat eller ligger den någonannanstans?

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin