måndag 7 april 2014

Veckoredovisning 1 för snålmånaden

Pesto

Bild: Pesto av  Katrin Morentz

Eftersom jag inledde min snålmånad den 1 april gäller den här redovisningen tisdagen den 1/4 till söndagen den 6/4. Eftersom jag handlade lite mat den 31/3 så har det inte gått så mycket pengar till mat. Anledningen att jag handlade dagen innan snålmånaden inleddes var för att jag saknade vissa matvaror efter att ha varit bortrest under helgen, det var alltså inget taktikbunkrande. Jag tror att jag handlade för knappt 200 kr på måndagen... Här är veckans utgifter:

Mat
47 kr -  Pesto och 2 burkar Skyr på extra pris (skulle faktiskt aldrig köpa Skyr annars)

Hygien
0 - inget speciellt vi behöver

Nöjen
0 - billiga nöjen...

Kläder och utseende
0 - inget speciellt vi behöver

Transport
0

Inredning
0 - inget speciellt vi behöver

Övrigt
79 - Clarityn med 15% rabatt
49 - Handtvättmedel 


Kommentarer
Jag köper som sagt inget jag inte behöver annars heller så på sätt och vis kommer snålmånaden inte att skilja sig från andra månader. Däremot kommer jag att passa på att "äta ur" skafferi och frys och liknande, använda upp hygienprodukter som jag tagit med hem från hotellvistelser etc.
Mina matkostnader är  alltid ganska låga men jag vägrar att leva på nudlar vare sig det är snålmånad eller inte. Jag vill ha riktig mat på enkla men bra råvaror utan tillsatser och palmolja och sånt.

Enkla nöjen är billiga nöjen... Torsdag kväll var jag på Rock of ages med jobbet vilket mer än kompenserade för helgens övriga hemmakvällar. På fredagen fredagsmyste jag och barnen med hemmagjord pizza och Let's Dance. Lördag tittade vi på film och åt "välj vad du vill ha i soppa". Jag valde torsk och krutonger medan barnen valde krutonger, pasta och majs. Eftersom soppan var gjord på egen skaldjursbuljong och annat föröskte jag sälja in det som fisksoppa men ungarna ratade torsken... Men jag ska inte klaga det blev ju två matlådor med finfin fisksoppa över för kommande arbetsvecka.


Den här månaden reser jag gratis med kollektivtrafiken som ett tack för att jag deltagit i Ubigo projektet. Det innebär en besparing på ca 600 kr. Tack för det!

Kommande veckor blir dock inte lika snåla utan jag har budgeterat för en hel del uteätande, födelsedagspresenter, resor och annat.
För övrigt har jag heller inte räknat med de utlägg som görs i tjänsten i redovisningen ovan.


2 kommentarer:

  1. Bra jobbat!

    Det är ju förstås lite lättare att spara om man har 6 dagars veckor:-)

    Men det är ju klart en del andra "tävlande" har ju en April månad som börar den 25:e mars:-)

    SvaraRadera
  2. Vi glömmer ofta att det billigaste inköpet är det som inte blir av. Grattis!

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin