fredag 18 april 2014

Miljonär på 10 år

En framtida miljonär

Bild: Jonathan Sulo

För några dagar kunde man i läsa om Angelica Alm i Svd. Angelicas mål är att genom bland annat smarta aktieplaceringar bli miljonär på 10 år. Angelican beskriver sig som "ledare, coach, inspiratör och idéspruta som föreläser om privatekonomi och personlig utveckling" men också som "en vinnarskalle utan ekonomisk utbildning i baggaget som kommer att nå första miljonen inom tio år med hjälp av tydliga mål, stora drömmar och en passion för att alltid lära mig mer". Hon coachar i egna företaget Villnia.
Det som gör henne relevant för köpstoppsbloggen är att hon och hennes familj på ett medvetet sätt lever under sina tillgångar för att kunna investera överskottet. Även om jag själv av olika skäl har valt bort aktier är det alltid intressant att läsa om andras val och mål - framför allt familjer som väljer att gå mot strömmen i vårt konsumtionsinriktade samhälle.

Hon och hennes familj har helt enkelt bestämt sig för att leva lite snålare utan onödiga utgifter. Familjen har inte tagit onödiga lån, har en sju år gammal tv, kör inga dyra bilar och tar alltid med sig matlåda till jobbet. På sommarens utflykter med barn är det matsäck som gäller snarare än dyra restaurangbesök.
Här kan man tala om uppskjuten belöning! Men jag blir också nyfiken på vad som händer efter att de har uppnått sitt mål - ska de göra något speciellt? På Angelicas twitter får jag svaret "Ekonomisk frihet framförallt. Och gärna ett hus i södra Europa i framtiden."

Mer
Vill du läsa mer om och av Angelica så bloggar hon på Nordnet där hon ger köpstoppsvänliga tips sommar (20 spartips för familjen på semestern) som vinter blandat med ett och annat boktips . Man kan även följa henne på Twitter.

Med det här inlägget önskar jag er alla en riktigt trevlig påsk!

1 kommentar:

  1. varför inte... någon sagt att lönen skulle vara tvärtom; hög i början när man behöver så mycket i unga år och mindre på gamla dar när man har sitt hus, soffa och barnen utflugna...

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin