fredag 22 november 2013

Fredag!

Without you I'm nothing

Bild: Tomi Knuutila 

Välkommen säger jag till alla nya läsare som hittat hit efter DN-artikeln! Snart åker jag till Helsingfors och därefter till Stockholm för lite jobb. I väskan ligger alla avsnitt av Top of the lake, jag hann aldrig se serien när den gick på TV men nu har jag lånat den på biblioteket! Jag har även tagit med mig boken Lingon och läppstift så att jag kan läsa på lite inför min intervju med Noora Shingler.  December närmar sig med stormsteg och jag håller på att förbereda en slags adventskalender med lite utlottningar och annat. Första inlägget kommer på söndag den 1:a december. så håll utkik efter det! Nästa vecka kommer det även ett gästinlägg från Oskar.

Trevlig helg!

8 kommentarer:

 1. Hej! Jag läste artikeln i DN och skrev ett blogginlägg om den.

  Får jag fråga dig om artikelförfattaren missuppfattade dig angående ditt sparande om 3 000 kr per månad under köpstoppet?

  Jag tyckte det lät som en låg besparing med tanke på hur strikt du var med inköp och att ni är en hel familj.

  Själv köper jag som en person restaurangmat för ca 2 000 kr i månaden, så jag blev nyfiken.

  SvaraRadera
 2. Hej jag svarar di på bägge ställen! Siffran på 3000 kr är en mellan "tummen och pekfingret" uppfattning om ungefär hur mycket vi sparade på att INTE handla kläder, gå ut på restaurang etc. Det är inte pengar som åkte in på sparkonto. Jag minns ärligt talat inte hur mycket vi sparade på den tiden (2007) men det var under småbarnstiden när jag arbetade deltid och vi inte hade så mycket pengar överlag att röra oss med.

  SvaraRadera
 3. Tack för svaret! Då var det mer en besparing så att säga, inte att ni öronmärkte just de pengarna till sparande som jag först fick intryck av.

  SvaraRadera
 4. En utmaning om du har lust? =)
  http://mindreprylar.blogg.se/2013/november/en-pryl-som-inte-jag-har.html

  SvaraRadera
 5. Hej!

  Har du några tankar om di.se artikel om "Bekämpningsmedel i vinet" och hur man ska få de bästa och miljövänligaste vinerna?
  http://www.di.se/artiklar/2013/11/24/bekampningsmedel-i-vinet/

  Och ett boktips: Kollaps av David Jonstad som jag tror att du skulle gilla.
  http://davidjonstad.se/bocker/kollaps-livet-vid-civilisationens-slut/

  SvaraRadera
 6. Hannele, tack!

  Anne, kul utmaning!

  SvaraRadera
 7. Hej anonym! Jag tror att man till viss del kan undvika bekämpningsmedel om man väljer ekoviner. Utbudet på Systemet är förhållandevis stort. Det kan också vara en idé att inte välja "industriellt tillverkade viner", dvs viner som transporteras till Sverige i stora ståltankar och designas för att tilltala svenska konsumenter.
  http://www.di.se/artiklar/2013/11/22/leverantor-kritiserar-systembolaget/

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin