tisdag 5 november 2013

Kul med jul?

Pepparkakskyrka  

Julpyssel jag inte gör om i första taget...

Trots att det bara är början av november har jag redan kommit i någon sorts julstämning. Dels har jag skrivit en julkrönika för Camino och dels börjar det bli hög tid att fundera på vem som ska fira jul med vem och framför allt var. Förra året firade jag och min exman tillsammans (trots att vi var separerade) i vårt hus (som vi då fortfarande delade på). I år har jag barnen över jul och förmodligen firar "vi" (fortfarande oklart just vilka vi är...) i min lägenhet. Som sagt, det gäller att börja planera och fundera i tid.

Samtidigt har jag bestämt mig för att dra ner rejält på ambitionerna i år. När jag flyttade i våras slängde jag mängder av inspirationsurklipp från tidningar och liknande som jag ändå aldrigtagit mig tid att testa. Sannolikheten att jag ska ha tid och lust att svänga ihop en massa nytt julpynt eller avancerade juldekorationer är inte så stor, särskilt eftersom jag har en eller två lådor med mina favoriter i källaren. Däremot ska jag hitta ett nytt sillrecept eller två att testa, det är en rimlig ambitionsnivå. Och jag ska fundera på vad jag gillar bäst med julen - och vad barnen vill göra allra helst. Men några saker som är viktiga för mig är:

hemlagad knäck
titta på julshowen vid Götaplatsen
baka pepparkakor (mormors recept)
att barnen får en sin julstrumpa med en tidning och någon annan kul småsak på julaftonsmorgon
risgrynsgröt till frukost på julafton
Karl Bertil Jonsson

Mer
För den som verkligen vill nörda ner sig finns det en webbsida som bara handla om "Christmas planners"
Fight Holiday Spending with a Simplicity Challenge

Få tips på julklappar från the Non Consumer och hennes läsare

3 kommentarer:

  1. Vår tradition att baka pepparkaks"hus" har varat ett par decennier. Skapelsen ska beskriva något av årens händelser. Nu har barnen tagit över, traditionen fortsätter.

    SvaraRadera
  2. Kul tradition men det funkade inte riktigt för mig. Jag är nog för otålig och sen brände jag mig på sockret etc :-) Vi köper färdiga kit, sätter ihop och dekorerar.

    SvaraRadera
  3. Pepparkaksskapelsen har allti varit makens och barnens syssla, på hemmagjord pepparkaksdeg. De använder florsocker i stället för bränt socker...

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin