torsdag 1 augusti 2013

Tillbaka i stan

Untitled  
En perfekt sommarkväll i Mölle

Semestern för i år är över och jag är tillbaka bakom skrivbordet. Nu blir det inget mer ledigt förrän till jul och nyår. Ändra fram till förra året hade jag föräldraledighet att ta av men den är också förbrukad i och med att bägge barnen fyllt 8. Eftersom jag har haft gäster har jag dock kunnat mjukstarta genom att semestra på hemmaplan efter jobbet och på helgen. Vi har cyklat i norra skärgården, besökt Feskekôrkan och Plikta samt ätit glass på Pinkbär, ett av de bästa glasställena i stan!

Semestern började med färja till Fredrikshamn och därefter tåg till Aarhus. Vi tittade på Tall ships Race, besökte den danska släkten och var på Djurs Sommarland . Sen hyrde jag bil  och ställde kosan mot Lalandia där vi badade i två dagar. Tidigare år har vi hyrt sommarhus men i år satsade jag på camping. Vi mjukstartade med att tälta två nätter i släktingars trädgård och efter Lalandia blev det några nätters camping på Als, nära tyska gränsen. Det var helt perfekt att campa med barnen, kanske hjälpte det att vi hade fint väder i princip hela tiden! Vi badade, besökte Universe, kollade in fornlämningar, fiskade krabbor, åt glass och umgicks med vänner.
Semestern avslutades med några dagar i Köpenhamn (där vi bland annat upptäckte lekplatsen Skydebanen nära centralstationen) och Mölle (mer bad & glass) innan vi tog tåget tillbaka till Göteborg.

Och nu är det dags att börja fundera  på nästa års semester så att  man kan planera (och spara). Jag vill gärna åka på skidsemester under sportlovet igen. Det blir förhoppningsvis ungefär samma upplägg som i år så jag har koll vad det kostar och på hur mycket jag behöver spara fram till dess. Men sommarsemestern är helt obokad hitills. Kanske blir det cykling med cycling for libraries för fjärde året i rad, eller tågluff i Europa...

3 kommentarer:

  1. Vilken härlig semester! Vi har haft en kortare "honeymoon" vilket var efterlängtat. Annars är det bara jobb. Förhoppningsvis är det här sista sommaren jag måste jobba efter alla dumma köporgier! Det tar lång tid att städa upp!

    SvaraRadera
  2. Härligt! Cykling på semestern låter underbart, det är ju ett sånt förnämligt fortskaffningsmedel :-)

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin