tisdag 27 augusti 2013

Mattisdag med dansk fokus

Café Kraes

Stjerneskud, en dansk delikatess

Eftersom det så här i skördetider handlar mycket om mat så får det bli tema även för dagens inlägg.
I helgen blir det ett besök i den danska huvudstaden igen. Det blir en helg med fokus på mat då Copenhagen Cooking pågår just nu. Jag planerar bland annat att "smaka på världen"!


DSC00515

Ekovecka
Dessutom pågår "den økologiske uge" med aktiviteter över hela Danmark. Det är allt från höstmarknader till provsmakningar men också aktiviteter som inte har med mat att göra, exempelvis ekofrisörer. Det bjuds också på smaskiga ekorecept och man uppmanas att äta tillsammans - vare sig det blir en enkel fika eller 3-rättersmiddag.

Öspecialiteter

Till sist vill jag tipsa om webbplatsen oespecialiteter.dk där man hittar kulinariska specialiteter från 27 danska öar. Om Finland är de tusen sjöarnas land så är Danmark verkligen en önation...Ö-specialiteter är ett varumärke som är utvecklat av " Småøernes Fødevarenetværk". Varumärket är förbehållet produkter med en speciell kvalitet och historik som är utvecklad och producerad av en av producenterna på en av de 27 danska öar som är med i nätverket. På nätverkets webbsida kan man bland annat läsa om de enskilda producenterna och dess specialiteter, hitta kulinariska upplevelser på öarna om du vill matturista och få recept på lokala rätter. Själv är jag sedan länge sugen på att besöka Ærø.

Mer
Ösemestra i Danmark

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin