måndag 22 februari 2010

Matmåndag - Majas klimatmat

Majas klimatmat

I höstas lånade jag hem två klimatsmarta kokböcker från biblioteket; Carolas ekokök och Majas klimatmat. Majas klimatmat är skriven av Maja Söderberg klimatsmart matambassadör, inspiratör och kreatör! Grundtankarna i boken är rätt självklara:

  1. Utgå från säsongens råvaror
  2. Närproducerat eller Rättvisemärkt
  3. Ekologiskt
  4. Mindre kött och det skall väljas med omsorg
  5. Fisk från hållbara bestånd
Boken är uppdelad i fyra delar efter årstiderna. Jag har mest provlagat recept ur höstdelen men även övriga recept ser mycket aptitliga ut. Bilderna är också jättefina! I höstkapitlet bjuds det på olika typer av grötrecept, sallader på rotfrukter, svamprätter och brödrecept. Ljungteet kommer jag också att prova! Jag var riktigt sugen på att köpa boken men hade sån tur att jag vann ett eget ex i en utlottning på Min Planet. I höstas hade jag även förmånen att lyssna på Maja Söderberg vid den sjätte "träffen" i Ecoprofiles webinarserie "Grön omställning i praktiken".

Klimatmat.se är en fortsättning och fördjupning på boken "Majas klimatmat". Här hittar du klimatsmarta recept, nutritionistens texter om varför klimatmat är hälsosamt, ett spännande blogg- och debattforum och mycket annat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin