måndag 1 februari 2010

Vinterkomposteringstips

frusen kompost

Det kalla vädret fortsätter men efter att ha tinat upp komposten med varmvattensflaskor och isolerat lite extra med bubbelplast längst upp verkar komposten funka hyfsat. Det går visserligen långsammare med nedbrytningen men det har inte helt avstannat i alla fall. Jag slängde i lite räkskal för någon vecka sedan, det verkar också har satt lite fart på komposten. Liksom att låta hinken stå lite extra inne (tills lukten blir för påfrestande) så nedbrytningen kommer igång..
Vid tillfälle skall jag ta mig ut till ett stall och fixa lite stallgödsel. Jag funderar även på att dra ett extra lager bubbelplast kring själva behållaren. Vi får se om det behövs. Jag har även börjat spana på en ny kompost eftersom vi kommer att behöva en ny framåt våren. Den befintliga skall få stå och efterkompostera till efter sommaren. Frågan är om vi skall köpa en likadan eller testa någon annan modell?

Mer
My Winter Compost Bucket (plus security, compost style!)
Monday Q&A | Compost Questions, Extravagant Gifts, and Photography

2 kommentarer:

  1. Vi hade en Jora-kompost (vårt förra hus) och den var bra eftersom den blandade när man snurrade runt den. Dock frös den också en riktigt kall vinter =( Frågan är om någon kompost klarar sig från att frysa när vi har så kallt som nu?

    Bubbelplast runtom kanske inte är så tokigt, trots allt. Alla sätt är bra utom de dåliga =)

    Lycka till!

    SvaraRadera
  2. Frigolit håller värmen en del, men eftersom din är rund är den ju svår att klä. Kanske satsa på en fyrkantig nästa gång för att kunna värma den om vintern?

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin