tisdag 2 februari 2010

Glöm inte gratisloppisen på lördag!

Rensat bland tidningarna

Jag tar nog med några av tidningarna som jag rensade bort häromdagen.

Nu på lördagen är det dags för årets första Freecycleträff i Göteborg. Träffen anordnas i samarbete med SDF Högsbo i Axelhuset på Axel Dahlströms torg. Där kan du vara med på flera olika aktiviteter under dagen. Det kommer finnas bord där du kan lägga saker som du vill ge bort. Det är också möjligt att re-designa kläder, d.v.s. sy om begagnade kläder till nya skapelser. Dessutom kan du äta en god soppa till självkostnadspris.

Förra veckan var jag på Högsbo bibliotek och höll föredrag tillsammans med Calle som startade Freecycle Göteborg. Han berättade om tidigare freecycleträffar. Till en träff kan du ta med dig saker du inte längre vill ha/behöver och se om det finns någon annan som vill ha dem istället. Du kan också fynda bland andras medtagna saker. Eftersom alla kan se sakerna är det ett bra tillfälle att ta med t.ex. kläder och skor, som kan vara svåra att erbjuda på nätet. För att komma på träffen behöver du absolut inte ha med dig något att ge bort eller ta med dig något hem, det går också utmärkt att bara komma och umgås. Exempel på saker som bytt ägare på tidigare träffar är: cyklar, symaskin, glas, tvättkorg, skor, kavaj, strumpor, byxor, etc.

När: Lördagen den 6 februari kl 11-14
Var: Axelhuset (biblioteket), Axel Dahlströms torg


Kommer du med spårvagn tar du linje 3, 7 eller 1 till hållplatsen Axel Dahlstöms torg. Från hållplatsen är det ca 1-2 minuters promenad tvärs över torget.

1 kommentar:

  1. Bra idé! Jag ska också kika om jag har några tidskrifter att skänka bort på lördag.

    Det ska bli jättekul med Freecycleträff!

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin