måndag 1 december 2008

Tema - jul adventskalenderBilden är tagen från Bo Bedre, fotograf Martin Sølys. Bra idé med en kalender som kan användas till annat inder resten av året.

Idag är det första december och därmed dags att öppna första luckan i julkalendern. Visst är det mysigt med tiden fram till jul, som barn kändes den ju evigtslång men nu rusar dagarna förbi fulla av måsten. Vi har följer givetvis julkalendern och i år har vi kostat på oss den tillhörande papperskalendern. Förra året fick barnen klara sig utan och de var lika glada för det.
Många lägger ner både tid och pengar på presentkalendrar till sina barn men behöver vi (eller barnen) ytterligare 24 små pryttlar? Chokladkalendrar känns inte heller så bra och är oftast inte så goda. I år blir andra året som vi kör med traditionen en julsaga om dagen. Idén fick jag från beingfrugal.net. Jag har lånat massor med julböcker på biblioteket som barnen får välja sagor från. En variant på idén kunde vara att köpa och slå in böcker som barnen sedan får öppna ett i taget.

Klart barnen skall ha en kalender
Här kommer lite tips på vad man kan fylla en adventskalender med om man vill ha en med lite mer användbart innehåll:
Biobiljetter
Pixiböcker
Strumpor
Fribiljetter ("får stanna uppe en kvart/halvtimme extra en kväll", "en extra saga ikväll", "slippa äta upp allt på tallriken")
Torkad frukt
Roliga reflexer
Klistermärken


Läs mer!
Gör en adventskalender gjord av tändsticksaskar pyssligt värre!
Advent ideas från Kids Craft Weekly
SvD hade en gluttsäker kalender förra året

4 kommentarer:

 1. Hej! Jag ar precis hittat hit och vad jag är glad för det! Hit kommer jag igen:-

  Ha en fin måndag!
  Kram Gunilla i Singapore

  SvaraRadera
 2. I egenskap av konstnär/illustratör har jag skapat en alternativ, digital julkalender... En bisarr, illustrerad berättelse för vuxna, skriven på engelska. Det kanske vore något?

  Advent Calendar: The Lock & The Bells

  SvaraRadera
 3. Hej,

  Jag bara måste säga att dina fribiljetter som barnen kan nyttja är den mysigaste och smartaste idén i hela din bok dror jag. Snacka om att lära barnen om att konsumera rätt helt utan att egentligen konsumera.

  Fantastiskt smart. Skall ha det till mina barn den dagen jag får dem.

  SvaraRadera
 4. När jag var liten hade jag en fin kalender som mormor hade broderat till min mamma en gång i tiden I den satt små twist-godisar varje dag, en per dag och tre på helgdagar. Små presenter fick man på söndagar, lucia och julafton. Bara små grejer, en liten pepparkaksform eller så, men det var mer själva spänningen som var mysig. Tycker det låter lite mycket med 24 presenter. Fast små berättelser är ju roligt. Till nästa år tipsar jag dig om Julmysteriet av Josein Gaarder, eftersom den just är uppbyggd av 24 kapitel. Hur fin som helst, och spännande.

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin