torsdag 4 december 2008

Tema jul - ge bort gamla LP-skivor

Bild: craftapalooza
Jag har skrivit om Danny Seos återvinningspyssel tidigare. Här hittade jag en bra beskrivning av hur man svänger ihop lite fräcka skålar av gamla LP-skivor. Happy Planet säljer liknande för 500 kr... Här hittar du ett annat tillvägagångssätt med fina bilder.

Bild: kawai artesania

Klocka
Eller varför inte svänga ihop en klocka?
Bild: smallestbones

Kuddfodral
Är du riktig händig svänger du säkert lätt ihop några kuddar med skivmotiv.

7 kommentarer:

 1. Wow, tack för tipset! En höjdare för en köpstoppare i jueltid!

  SvaraRadera
 2. De är ju superfina! Detta blir en bra julklapp. Gör definitivt en till mig själv med!

  SvaraRadera
 3. Såna där LP-skålar gjorde jag och mina syskon för sisådär en tjugo år sen. Vi måste ha varit galet mycket före vår tid... haha! :-) Kanske till och med har kvar den någonstans på vinden hemma hos mamma och pappa. 500 spänn för en Lp-skiva som man värmde upp i ugnen och böjde till. Det kanske vore nåt att satsa på.

  SvaraRadera
 4. Hihi, fina julklappar :)

  SvaraRadera
 5. Joxbox kallades såna där LP-skålar som vi gjorde. Tror det var på Hajk dom visade det.

  SvaraRadera
 6. jag brukar göra lp-skålar på ett annat sätt... jag brukar jag ha ugnen på 100 grader och ha inne skivan ca 1 minut och sen ta ut och böja till själv eller pressa ihop mellan två skålar. Och blir man inte nöjd så är det bara att ställa den i ugnen en stund till. Skivan blir inte jättevarm men mjuk så man kan ta den direkt med händerna.. /christine

  SvaraRadera
 7. jag måste tipsa om en butik/utställning i Eskiltuna. Remade Sweden heter det och all design och alla prylar är gjorda av återandvänt material. Jag har köpstopp men gör ett undantag för julklappar och tänker köpa alla mina julklappar här.

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin