onsdag 27 februari 2008

Vintage i vår

a pretty corner

Bild: jek in the box

GP hade i helgen ett stort reportage om att handla begagnat - eller vintage - som det så fint heter nuförtiden. Se bildspelet här. På Oscarsgalan brukar vintageklänningarna göra succé, även om det debatterades hurvida den 10 år gamla Valentinoklänningen som Julia Roberts bar 2001 kunde kallas vintage. Generellt skal plagg vara minst 25 år gamla för att få kallas vintage. Om man inte är så petnoga kan man fynda finfina klänningar på loppis och second hand. Hannele brukar hitta fina saker på loppis.

För några helger sedan besökte jag Pingstkyrkans loppis i Mölndal. Där var det full rulle, kanske för att det var 50% på alla kläder. Jag köpte bara ett par skor till Lillasyster och ett par jeans till Storebror men jag kommer garanterat tillbaka. Det var en bra loppis, ordning & reda, luftigt och bra priser. Med resten av familjen väntandes i bilen hade jag dock inte möjlighet att prova några kläder till mig själv.

Läs mer!
Unikt och välklätt i vintage (Vintage i Uppsala)
Gammalt en hel trend
Pigga upp med en retrotripp (fynda i Köpenhamn)
Mode i stan: Mint and Vintage
Så trendfyndar du på second hand

1 kommentar:

  1. Det är så roligt att göra fynd - och bra sätt att låta sina egna kläder och saker cirkulera, och bli till nytta. På flera plan, eftersom pengarna ofta går till välgörenhet.

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin