onsdag 13 februari 2008

Tema mat Utlottning - vinn en kokbok - tävlingen är avslutad


Jag lottar ut ett ex av boken Gastros kök – gourmetmat för unga kockar som jag skrev om häromdagen. Boken kommer dessutom i en handgjord presentlåda. För att delta i tävlingen skall du skriva en kommentar där du tipsar om din favoritkokbok (den kan rikta sig till barn eller vuxna, det spelar ingen roll). Vinnaren utses om en vecka (efter kl 18 den 20 februari). Glöm inte att länka till din blogg eller lämna din e-postadress!

Familjekokboken innehåller, förutom sju hela menyer, även en kockskola och många råd för hur små och stora kockar kan lyckas i köket.
Vi valde att göra en bok för att visa att vi tar barnens intresse för matlagning på allvar. Vi vill ge dem redskap i form av bra recept och tron på sig själva, säger källarmästare Per Dahlberg.

Restaurang Gastro ligger i Helsingborg och har matlagningskurser (se video här) för barn. Under våren har man kurs vid följande tillfällen:

”Barn i köket”

15-16 mars , 17 - 18 maj, 7 -8 juni, 28 - 29 juni & 5 - 6 juli

Upplägg:
Tid 10 – 13, 2 dagars kurs vi lagar mat med ”morgondagens gäster” våra barn ( 7 – 10 år ), en grundläggande matlagningskurs som mynnar ut i en gemensam festmåltid med föräldrarna, pris per elev 425 kr. 3 – rätters middag ( på söndagen ) för medföljande 325 kr

Per Dahlberg har drivit restaurang Gastro i Helsingborg sedan 1998. Gastro har svensk mästarklass i White Guide 2007, har utnämnts till Guldkrog av Sveriges Bästa Bord och har tilldelats Guldmedalj av Gastronomiska Akademien för utomordentliga insatser för svensk matkultur.

Vill man gå dit och prova maten på plats severar de en tre rätters barnmeny för 295:-!

18 kommentarer:

 1. Läste om de där kurserna i en tidning för inte länge sedan, lät verkligen toppen! Mycket bättre än hemkunskapen vi hade i skolan.

  Min bästa kokbok för tillfället är "Två systrar söta". Kanske inte så nyttiga recept för kroppen, men desto nyttigare för själen..

  SvaraRadera
 2. Åhh, den kokboken skulle jag gärna vilja ha!! Jag älskar kokböcker, och har en hel del...men mina favoriter som jag återkommer till om och om igen och där jag hittar recept som passar både barn och vuxen är dels Viktväktarnas Familjekokbok. Många bra recept på god, lättlagad mat som även är nyttig. Min andra favorit är Arlas båda kokböcker. Dessa kokböcker är också bra vardagsmat, och ger tips på hur man kan variera maten. Det är mina kokbokstips :-)
  ansi_72@hotmail.com

  SvaraRadera
 3. Jag måste säga "Rutiga bakboken" och "Sju sorters kakor". Haha. Jag vet... Bakning. Inte mat. Jag har dock "Stora kokboken" från Bokia också, men jag tycker faktiskt mer om att baka än att laga mat och jag har inte riktigt fastnat för den boken ännu. Men det kanske kommer. Den där boken låter ju perfekt! :P

  SvaraRadera
 4. systrarna voiltaire har gett ut kokböcker som är helt underbara!

  SvaraRadera
 5. Oh rolig utlottning. Nu ska vi se, jag får nog säga boken "Musses glada kokbok". För det är den bok jag tittat i i mina unga dar då jag lagat mat och bakat.
  Ha en riktigt härlig alla hjärtans dag!

  SvaraRadera
 6. Jag tycker om att laga mat så jag är bara tvugen att delta. Min favorit är stora rutiga kokboken, där hittar man alltid recept på det man vill göra, enkelt och gott:) Men skulle gärna vinna denna så att jag kan få prova på annat:)

  SvaraRadera
 7. Vad kul med dessa utlottningar!

  De två kokböcker som blir använda mest hos oss är nog Rutiga kokboken och Annas mat. Annas mat upptäckte jag först nyligen, men den har gett massor av nya recept på repertoaren och jag gillar att hon gör saker enkla.

  Den tredje boken som jag inte vill vara utan i köket är ett loppisfynd som visade sig vara en guldgruva: Tassajaras brödbok av Edward Espe Brown. FÖre den boken menade jag att jag inte kan baka bröd så det blir gott, men nu är mina bröd legendariska! Han har gett ut ett par vegetariska kokböcker också, som jag hoppas komma över vid tillfälle.

  SvaraRadera
 8. Jag har dessvärre 3 olika favoritböcker, som är bra till olika tillfällen. Så jag får väl dra alla tre. Men den allra bästa är nog "Rutiga kokboken!" Allt finns där! Sen min första kokbok jag fick i present va Annas mat, även den gillar jag väldigt mycket! Sen en som är mer inriktad på grekisk mat, som för övrigt är en helt underbar matkultur, är "Kärlek, oliver och timjan". :) Jag älskar att laga mat & äger bara en av dessa själv, så hoppas verkligen på att få en kokbok till! :D

  SvaraRadera
 9. Jag vill vekligen vinna,skulle vara perfekt att ta till mitt dagis där jag jobbar! Min favorit är Rutiga Kokboken,helt klart!

  SvaraRadera
 10. Min favoritkokbok är "Fårömacka och Croque Monsieur" av Siv & Key L Nilsson.

  En hel bok med bara smaskiga smörgåsar...men eftersom jag försöker hålla vikten ägnar jag mer tid åt att kolla i den än att faktiskt göra mackorna :-)

  SvaraRadera
 11. jag skulle vila tipsa dej om alla kokböcker av anna, bland annat nya Annas mat, och kärlek, oliver och timjan. Där i finns både enkla och lite mer komplicerade recept som alla blir familjefavioriter.

  Till barnen ska du köpa min första kokbok med Johanna och mixer, alldeles underbar med enkla mat- och bak recept. Maten blir dock väldigt god! Även här har familjen många favoriter. Johanna och mixer har gjort fler böcker bl.a. en bakbok.

  ida-hi@hotmail.com

  SvaraRadera
 12. Den bästa kokbok jag använt är den rutiga kokboken. :) Den är super! Innehåller mycket olika recept, också väldigt enkelt så även nybörjare kan förstå ;)

  SvaraRadera
 13. Ååh, den skulle jag jätte gärna vilja ha! Min favoritbok är en som heter Pasta som jag har köpt på Bokia :)

  SvaraRadera
 14. Min favoritkock (eller favorit allt-i-allo skulle man väl kunna säga!) är Martha Stewart! Hon har massvis med bra kokböcker, från barnmat och vardagsmat till bröllopsmat och högtidsmat! :)

  SvaraRadera
 15. Bonniers kokbok tycker jag bäst om. I den finns det både lätta och avancerade saker, lite finare måltider och "standard måltider". Det är lätt att följa recepten i den osv. Det bästa av allt är ju att där finns flera olika recept, hur många som helst. Helt perfekt med andra ord!

  SvaraRadera
 16. halloj!
  kul utlottning, vill gärna vara med, har i princip precis fått upp ögonen ordentligt för det där med matlagning=)
  min favorit kokbok måste väl vara min egen, jag gillar att samla ihop olika spännande recept från olika ställen, det kan vara arlas februari broschyr likväl som bonniers kokbok, min hemkunskapsbok, eller internet. alltså ingen specifik kokbok. jag är lite av en allätare, och skulle vilja kunna laga både vanlig, okomplicerad husmanskost, men även goda delikatesser, så därför skulle jag vilja vinna denna kokboken=) tror det skulle kunna vara något för mig faktiskt=) tack, hej !

  SvaraRadera
 17. Min favoritkokbok just nu heter Gott och grönt och är ett urval av de vegetariska läckerheter som Allt om Mat publicerat genom åren.

  Recepten är förbluffande lättlagade för att vara så välkomponerade och "lyxiga i smaken". Saffranspastan med rödkål och russin har jag gjort typ hur många gånger som helst, liksom thaigrytan.

  Ett hett tips till alla som vill ha mer vardagsvariation!

  SvaraRadera
 18. Anna som tipsade om Gott och grönt i går glömde såklart mejlen: anna.olofsson(at)hotmail.com

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin