onsdag 28 november 2007

VAB och tv och lite annat

Lussekatter 1

Bild: hepp

VAB är ordet för dagen. Jag var hemma med Storebror men tänkte ändå att jag skulle kunna ta med honom till kontoret några timmar mitt på dagen. Allt var frid och fröjd men efter 10 minuter (jag hade precis fått igång datorn) ringer en av Lillasysters fröknar " Du får nog komma att hämta henne, hon mår inte bra..." Så det vara bara att packa ihop allt och alla, sätta sig i bilen (som maken egentligen skulle hämta i stan för att köra ett ärende) och hämta dottern på förskolan. Det enda positiva var väl att jag kunde ta hem lite grejer från kontoret som jag har haft stående där. I kväll hade vi i alla fall tittat på Hjärnkontoret och jag tror att barnen tyckte att det var lite roligt ialla fall att se mamma på TV.

Julbak
Jag håller på att baka lussekatter inför helgens glöggbjudning (om den nu blir av med krassliga barn). Det blir nog ytterligare en mjölkfri omgång närmare lucia. Det luktar jul i lägenheten...

Nåt helt annat
När jag surfade runt hittade jag en blogg där man diskuterade min Feminaartikeln;

"Duktigt men trist! Att be att få låna kläder till sina barn av vänner verkar rent ut sagt pinsamt tycker jag."

Jag vill bara påpeka att barnen givetvis får de kläder och skor de behöver, och tro mig det blir en hel del eftersom de växer så fort man vänder ryggen till... Däremot försöker jag som sagt att köpa begagnat och jag tar gärna emot "hand me downs" och ja - även lån. Som t. ex en finklänning till jul som kanske kommer att användas max 2 gånger - vad är det för fel att låna en sån? Dessutom fråga jag bara vänner som jag vet gärna lånar ut, jag ringer inte runt och tigger. Vardagskläder som slits och fläckas ner föredrar jag dock att köpa.

12 kommentarer:

 1. Vad sur jag blir när en människa har skrivit en sådan kommentar om dig. Du skall inte ens behöva kommentera eller försvara något sådant. Den människan är bara trångsynt.

  SvaraRadera
 2. Ansatsen att inte fika, shoppa osv på ett år kan tyckas trist, men jag som känner dig väl, Anki, kan ju intyga att du inte lever ett trist och tråkigt liv drekt... :-)

  SvaraRadera
 3. Du ska verkligen inte behöva försvara dig för sådana kommentarer. Särskilt som bloggaren i fråga inte ens har läst din blogg. Det är väl jättebra om man kan låna kläder av varandra, när det är saker som inte används så mycket. Jag tycker inte heller att du verkar leva ett trist och tråkigt liv, utan gör en massa saker. Det är bara det att du gör andra saker.
  Din blogg har väckt en massa tankar hos mig om mina konsumtionsmönster och vad jag väljer att lägga tid och pengar på, även om jag inte kommer att gå så långt som att införa köpstopp.

  SvaraRadera
 4. Jag läste också den där kommentaren, och tycker den är rätt trångsynt. Jag gör precis som du, d v s ringer inte runt och tigger men lånar gärna när någon erbjuder sig. Och så lånar/skänker jag gärna våra barnkläder vidare i sin tur. Vad kunde vara bättre?

  Din blogg och ditt experiment har inspierat mig storligen i år och fått mig att verkligen reflektera över mina shoppingvanor. Well done!

  SvaraRadera
 5. Ta inte åt dig. Om man inte kan fråga sina vänner så är det inte vänner man har utan bekanta.

  Vill du ha tips på lättbakat och jättegoda kakor till glöggen så skall du testa Fru B:s pepparkaksdrömmar. Recept finns här: http://frunpagarden.blogspot.com/2007/11/kombination-av-tv-hrliga.html

  SvaraRadera
 6. Oj så konstig webadressen blev. Delar upp den på två rader istället

  http://frunpagarden.blogspot.com/2007/11/
  kombination-av-tv-hrliga.html

  SvaraRadera
 7. Jag säger som resten: det där är inget att bry sig om. Folk är olika, men jag kan komma på gott om saker som är betydligt mer pinsamma (ett övertrasserat konto, kanske?) än att låna och byta vänner emellan.

  SvaraRadera
 8. Pinsamt?? Vi bytte friskt barnens kläder och försökte snabbt hitta någon att ge till, när kläderna blev för små.

  SvaraRadera
 9. Kom ihåg en händelse, när dottern vid 10-12 års åldern blev sugen på glas, inga pengar. Hon och kompisen samlade tomflaskor och hade snabbt fått ihop 100 kr. Krativt, tyckte jag.
  Stolt berättar jag detta på fikarasten, min (manlige) chef säger: "Mina barn ska aldrig behöva tigga pengar."

  Mina kretiva barn klarar sej alldeles utmärkt i sitt eget hushåll nu :)

  SvaraRadera
 10. (vaffö kan jag inte stava till kreativ :)

  SvaraRadera
 11. Vilken tråkig kommentar! Skit i den! Om någon tycker det verkar trist och pinsamt, så kan man ju bara tycka synd om den personen.

  Så kul hon/han kommmer tycka det är när hon/han kommer över den avundsjukan och vågar låna och dela med sig.

  Varför kopplar så många ihop "duktighet" med tråkighet? Det är något jag funderat på förut. Är det avundsjuka eller dåligt samvete som får en att göra det eller? Det slår i alla fall ned en...

  Men tack Anki för all inspiration! Jag tycker du är duktig, kul och spännande! Och du utmanar verkligen!

  SvaraRadera
 12. Då måste du absolut gå till Världskulturmuseet, helgen 8-9 dec på Fair Fashion Market där man kan swappa sina kläder :)

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin