måndag 30 juli 2007

Gallra böcker


Jag har semester och vi håller fortfarande på att fix aoch dona här hemma. Köket är fortfarande inte klart men vi hr målat ett rum till och gjort en rumsrokad. Eftersom jag sålde merparten v mina bokhyllor till en kompis ligger många böcker nedpackde i bananlådor. Jag älskar böcker även om jag inte alltid längre har så mycket tid att läsa. Nu när jag har köpstopp har jag istället börjat låna mängder av böcker på biblioteket istället. Tidigare tyckte jag att det var väldigt svårt att göra mig av med böcker men under åren har jag blivit mer pragmatisk. När jag upptäcker att jag har flyttat med mig olästa böcker genom flera flyttar blir det lättare att ge bort böckerna.

Min filosofi är min bokhylla skall spegla den jag är och den jag vill bli, alltså mina aktuella intressen. Då blir det lättare att göra sig av med t.ex. gammal kurslitteratur, pocketböcker är också lättare att gallra än inbundna.

Jag har blivit mycket förtjust i Bookmooch eftersom det ger mig en chans att skaffa nya böcker utan att behöva betala för dem. Däremot kostar det ju en del att skicka iväg böcker till USA. Det är lättare att ge bort böcker när man vet att mottagaren verligen vill ha den, samtidigt som det ge mig en chans att få tag på en bok som jag verkligen vill ha. Bokbörsen är ett annat alternativ men det tar ofta lång tid innan böckerna blir sålda och har jag väl bestämt mig för att gallra en bok så vill jag bli av med den snabbt.

Läs mer
Read a book and pass it on
New Ways to Do It Make Giving Away Books a Bit Less Painful
It’s a cookbook! (hur man rensar bland kokböckerna)Katalogisera dina böcker (och få boktips m.m.) med Librarything.com

Bilden på den överfulla bokhyllan är tagen av Harpersbizarre med Creative Commons Licens.

3 kommentarer:

 1. Hejsan!

  Jag moochade visst en av dina böcker igår. Snubblade dock över din blogg från ett helt annat håll.

  Ville bara säga att ditt projekt verkar spännande och jag hoppas det går bra! Har själv börjat dra ner på att köpa grejer - även om det mesta redan förut har fått bli oköpt eller begagnat - studentbudgeten är inte den mest flexibla. ;) Dock bra att lära sig leva enkelt!

  Tänkte rekommendera följande bra sajts åt dig:

  Liz Pulliam Weston skriver no-nonsense, rakt på sak om vettig ekonomi

  The Simple Living Network En mängd artiklar om att leva med mindre

  Brown Dress En konstnär gjorde en ett års performance mot mode och bar samma bruna klänning varje dag.

  Lycka till med dit icke-shoppande!

  SvaraRadera
 2. You rock!
  Vilken bra blogg du har!
  Jag satt och läste igenom det mesta här om dagen. Mycket tänkvärt.

  SvaraRadera
 3. Jag går också i tankar om att göra mig av med en del böcker, men har inte bestämt mig för hur. Ska kanske börja med att gallra ut dem jag inte vill ha så kommer kanske lösningen...

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin