tisdag 10 juli 2007

Byta kläder


Det är nu över 7 månader sedan jag köpte några kläder eller skor och det går faktiskt bra. Det är klart att jag blir sugen på lite nytt och ibland har jag svår garderobsångest men för det mesta går det bra. Jag har fått lite nya kläder via kompisar men även gett bort en hel del som jag upptäckte att jag helt enkelt inte använde av olika anledningar. Dessutom har jag påbörjat en önskelista/shoppinglista med plagg som jag skall försöka att köpa nästa år, mest basgrejer som jag upptäckt att jag saknar (t. ex en svart kofta...). Via Bett R Worlds inlägg om att hitta second hand kläder upptäckte jag Kläder.nu portalen med sin second hand länk sida. En nyhet för mig där var Gudrun Sjödéns egna vintage-site. Även om jag inte är så jätteförtjust i hennes kläder är det ett kul och bra projekt, dessutom tipsar man om andra sätt att leva miljövänligt.

Byta kläder
Om man inte vill betala för begagnade kläder kan man alltid försöka att byta kläder. I USA finns Swap-o-Rama. Olika klädbytestillfällen ordnas i både London och tydligen även kring Stureplan. Här i Sverige finns Ska vi Byta Grejer.se , Helsingborgs dagblads Rubbet och Klädbytardagar.nu. det enklaste är väl annars att gå ihop me dlite kompisar och ordna en byteskväll, gärna med vin och lite tilltugg för att få upp stämningen.

Läs mer!
I mars refererade jag till SvDs artikel om ekologiskt á la 2007. Även Sydsvenskan bevakar detta område. I april hade man en intervju med den ekologiska modeikonen Jane Wikström.
Handla Ekologiskt i Göteborg skriver att H&M kommer med mera ekokläder
Bilden är tagen av jenerally speaking (med Creative Commons Licens) från Vancouver's first annual swap-o-rama.

7 kommentarer:

 1. Bra gjort!
  Själv har jag försökt med att göra upp en lista på kläder jag behöver inför varje säsong och sedan hålla mig till den. Det har gått så där. Jag är helt enkelt en sucker på reor. Suck!!!!

  SvaraRadera
 2. Öppna Förskolan hade bytesdagar,
  ishockeyklubben hade bytesdagar för utrustning, bra.

  SvaraRadera
 3. Hej, tydligen är det klädbytardag på fredag.

  http://www.caminomagasin.se/nyheter/2008/02/26/byt-dig-till-en-ny-garderob

  mvh pernilla

  SvaraRadera
 4. Swap-O-Rama bjuder in till en galen swaping-kväll. Hitta din nya vårgarderob samtidigt som du dansar loss till sköna beats och dricker friska drycker.

  Lördagen 9e maj kommer vi husera på Debaser Slussen (DFB). Insläpp kl:20, swaping startar kl:21.

  Musiktemat denna våriga afton är hetsig, härlig balkan! DJ Mazeltov (Gbg) står för dansgolvet. Kommer bli grymt bra!

  Så funkar det:
  Kolla igenom din garderob efter sjyssta plagg som du själv kanske inte använder och som du tror att någon annan skulle ha mer glädje av. Ta med 1-3 plagg. För varje inlämnat plagg kommer du att kunna byta till dig ett (för dig) nytt plagg, helt gratis! Det finns alltid stylister och skräddare på plats om man behöver ändra något plagg så det ska passa perfekt!

  Schema för kvällen:
  Kl.20-20.50 Gästerna kommer och lämnar in kläder och/eller accessoarer, i utbyte får man en låtsasguldpeng per plagg. Minst ett plagg per deltagare, högst tre. Kvalité före kvantité är ledorden.

  Kl.20.55 Konferenciern ropar ut att det är 5 min kvar samt förklarar reglerna.

  Kl.21.00 Konferenciern ropar START! Nu har gästerna 15-30 min på sig att ta det man vill ha, beroende på antal deltagare. Gästerna byter sina guldpengar emot de plagg som man plockat till sig. Efter avslutad swaping behåller man det man har tagit.

  Kl.21.30 Efterfest! Med DJ natten lång.

  INTRÄDE: 1-3 plagg och 100kr (medlemmar 20kr)

  SvaraRadera
 5. Hej

  Det har nu i dagarna öppnat ett nytt Community för kläder. Tanken är att alla och allt ska mötas. Butiker och privat personer. Nya och gamla kläder. Byten, köp och sälj. Allt under ett och samma tak. Sidan har varit öppen i 4 dagar och redan har ca:1000 plagg strömmat in. Både handel och byten är i full gång. Detta kommer bli stort. Ville bara tipsa er om detta. Sidan heter klädbyte.se

  SvaraRadera
 6. Lördagen den 13e mars har vi en klädbytardag på gång med livemusik samt att vi kommer att ha lokala förmågor eller designers på plats som får chansen att visa upp och sälja
  sina alster under dagen. Då vi har lite miljötema på dagen önskar vi bjuda in de som säljer miljövänliga produkter i någon form, eller tillverkar egna produkter/kläder/smycken etc. det kan vara hemmagjort, närproducerat, ekolokiskt, rättvisemärkt eller liknande.
  Detta är en fantastiskt chans att göra reklam för ditt företag (eller kanske framtida företag!?) eller dig själv på plats. Visa att ni finns!
  Från kl 13-16. Ingen kostnad!

  Borden kommer att finnas i gågatan på kulturhuset. Intresserad? Eller känner du ngn som passar in!? Maila:
  annie_henrik@lycos.com

  Även om ni inte kan medverka, kom gärna och byt kläder och bjud in alla era vänner! :)


  http://www.facebook.com/profile.php?ref=profile&id=594105991#!/event.php?eid=342306011868&ref=mf

  SvaraRadera
 7. Det verkar som att man kan göra det på nätet med. http://www.bytklader.nu verkar vara en sådan sita tillexempel - men jag vet inte om det fungerar :)

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin