torsdag 12 juli 2007

When the going gets tough - the tough go shopping


När jag var liten hade min mamma ett klistermärke med texten "When the going gets tough - the tough go shopping", på sin bil. Shopping har också varit ett sätt att umgås för oss. Särskilt efter att jag fick barn har jag ibland tagit ledigt från familjen och tillbringat en heldag på stan med min mamma. Retail theraphy...Nu när jag har köpstopp kan vi inte längre umgås genom att gå på stan. Visst kan vi fortfarande göra det men men det är ju inte speciellt kul, för mig i alla fall. It's tough going shopping
I veckan bjöd mamma mig på bio, vi var och såg "Blades of Glory", en fånig men kul film om ett manligt konståkningspar. Frågan var, var vi skulle ses innan bion och vad vi skulle göra. Mamma ville gå på stan och titta lite för att sen ta en fika innan bion, men det funkade ju inte för mig. Till slut enades vi om att träffas på stadsbiblioteket eftersom jag hade några böcker att lämna igen. Därefter tittade vi lite på skor och givetvis hittade jag flera nedsatta par i min storlek, det är en anledning att hålla sig borta från affärer när man har köpstopp, det man inte har sett kommer man inte att sakna... Efter att ha provat skor gick vi till ett café där mamma fikade och jag drack vatten. Jag fick lite av hennes smörgås också. På väg till bion tog jag upp frågan om julklappar, hur skall vi göra om jag/min familj inte "kan" köpa julklappar. Mamma tyckte att julklappar absolut kunde räknas som nödvändigt fast att vi kanske kunde dra ner lite på julklapparna. Jag kan dock inte se julklappar som något nödvändigt, men en jul utan julklappar, funkar det? Förra året bestämde jag och min man oss för att våra julklappar till varandra bara fick kosta 100 kr - det var en kul utmaning.

Idag har jag också varit och återigen varit "på stan" med min mor. Vi var blanda annat på Ikea där jag handlade Rationell lådmatta. Jag har funderat på andra lösningar för att skydda våra nya kökslådor (det lilla presentpapper jag har kvar måste räcka året ut och tidningspapper färgar av sig.) men inte kommit på något annat så det fick räknas som en nödvändighet. Jag hade gärna köpt lite annat smått och gott också, som det gärna blir när man är på Ikea, men jag var ståndaktig. När mamma tog en kaffe på Ikeas café tog jag upp att jag skulle blogga om vårt shoppande. Hon blev helt förfärad och menade att vi skulle framstå som ytliga utan några andra intressen än att shoppa. Hon menade att det är ju umgänget som är i fokus, inte shoppingen, att shoppingen bara blir en miljö/bakgrund. Vi diskuterade även julklappar igen och så länge hon fick köpa något till barnen så var det ok att vi vuxna inte byter julklappar.

Bilden är tagen av natotuke med Creative Commons Licens.

1 kommentar:

  1. Ett sätt att umgås. som bjuda bantare på middag...
    Vi måste hitta på nåt nytt.

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin