söndag 22 juli 2007

Semestertider

Dalsland

Bilden på akvedukten i Håverud är tagen av clundh med Creative Commons Licens.

I helgen gjorde vi en utflykt till Dalsland. Först åkte vi till Håverud där vi grillade korv till lunch. Solen gassade, det fanns flera picknickbord alldeles vid Håverudsbron och medan vi väntade på att det skulle bli bra glöd tittade vi på akvedukten. När vi hade ätit uppp kunde vi titta på hur de slussade upp M/S Dalsland och några kanotister.

Efter lunch åkte vi vidare till Dalslands museum och konsthall. Till min stora glädje upptäckte jag att DIK-medlemmar gick in gratis! Jag ville titta på utställningen Det är inte som det var att gå längs stranden – naturen som motiv i samtida svenskt konsthantverk eftersom curatorn är en kompis till mig. Dessutom medverkar min granne i den andra utställningen, Brodera och fundera… En utställning om nålen, tråden och berättelsen med några av landets främsta textil konstnärer.
Museet låg väldigt vackert på en höjd vid en sjö. Det finns ett fik, Café Bonaparte och museet lär även ha en egen gästbrygga. Medan vi tittade på utställningarna gick barnen på upptäcktsfärd i den lummiga skulpturparken. Det kändes nästan som ett Louisiana i miniatyr. Bland annat kan man titta och klättra på Lars Villks "Dalonien". Lars Vilks är ju mest känd för sina friskulpturer Nimis och Arx på Kullaberg i Skåne (som jag bara har sett från vattnet) och för mikronationen Ladonien.

Vi tog även en kort sväng till Hantverkshuset där vi tittade på den gamla ångbåten Hamfri. I övrigt fanns det mest krims krams till salu och tyskt bröd. På hemvägen stannade vi för att fika i Dals Rostock. Vi hittade ett perfekt ställe i brunnsparken vid Kroppefjälls hembyggdsmuseum. När kaffet/teet var urdrucket tog vi en sväng i örtagården där det finns omkring 350 olika växter och tittade in i det gamla torpet. Precis när vi höll på att lasta in de sista sakerna i bilen började det regna så vi hade verkligen tur med vädret. Tyvärr missade vi en av Dals Rostocks andra sevärdheter, modellen av det gamla stationshuset.

Här hemma pågår den stora omflyttningen (vi är inte de enda). Vi skall byta sovrum och barnen skall ta över vårt gamla sovrum så det rensas och röjs på alla håll och kanter.

Lite annat kul!

Dead car battery? Give it a glass of red wine

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin