onsdag 27 juni 2007

Trött på köpstopp, igen...


Igår hade jag återigen en av dessa "bläädagar". Det är i slutet av månaden, regn och allmänt trist. Under mina bläähdagar är jag trött på köpstopp, eftersom köpstoppet bara känns som en begränsning (inte som en möjlighet) och det är så mycket som lockar. Jag har märkt att dessa dagar vanligtvis inträffar runt löning. Arbetskamraterna planerar after work, BettR World skriver om Marabous senaste nyhet, mörk choklad med pistagenötter (farligt god men en miljövärsting) och jag har sett att pressbyrån i Nordstan har senaste numret av Yoga Journal. Dessutom är köket fortfarande inte färdigt, möblerna i vardgasrummet står huller om buller och jag sålde nästa alla mina bokhyllor till en kompis utan att ha möjlighet att köpa nya förrän efter nyår. Snacka om att inte tänka efter före. Fast egentligen borde jag inte klaga, min kompis vill ha 60 cm breda Billy medan vi vill ha 80 cm breda som vi kan sätta dörrar på. Varje bananlåda med köksgrejer som vi tömmer kan vi packa full med böcker istället. Dessutom är det ett bra tillfälle att gallra bland böckerna och rent allmänt rensa i röran. Böcker på engelska läggs ut på Bookmooch och/eller Bokbörsen - eller hamnar på "ta vad du vill ha" bänken i husets tvättstuga. Jag har ju tidigare rensat i garderoben men trots att jag inte har köpt några nya kläder (även om jag har "ärvt" en del) känns det som om det är dags att göra det igen.
Idag har det dock varit en ganska bra dag. Vi hade en trevlig grillkväll med grannarna, lite kallt (var tog sommaren vägen?) men god mat, gott vin och barnen hade kul med varandra.


Nostalgi
Något helt annat, en gammal bekant som bloggar på Aftonbladet om festivaler länkade till Nik Kershaws the Riddle (tack youtube). Den och Alphavilles Forever Young eller Sounds Like a Melody var ju verkligen något av de fräckaste man kunde se på Bagen (förutom Cia själv) när man var en 8-9 år...
Bilden är tagen av jamelah med Creative Commons licens.

3 kommentarer:

 1. haha, och jag som trodde att det var dina tår och tänkte "jaså, kan en köpstoppare ha rödmålade tånaglar och tåring?". tji fick jag för att jag var så fördomsfull.

  /Andrea

  p.s. kan du inte lägga ut en bild på DINA tår nästa gång så att jag får se hur de verkligen ser ut... ;)

  SvaraRadera
 2. hej! undrar lite om varför du har köpstopp? Har du lust att förklara? Ha en forstatt bra dag!

  Hälsningar Josephine

  SvaraRadera
 3. Hej! Josephine! Du kan läsa mer om varför här: http://notbuying.blogspot.com/p/faq.html

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin