tisdag 12 juni 2007

Impulskontroll

Att ha köpstopp innebär i mångt och mycket att minimera risken för impulsköp. Jag undviker t. ex att gå i klädaffärer & bokhandlar, besöka outlets och jag handlar de flesta av barnens kläder online. Särskilt reor är jobbiga, så det är bara att vända bort huvudet när man går förbi skyltfönstrena.

Jag hittade en bra artikel, Resisting the impulse beauty buy, på Wisebread. Författaren tipsar om hur man kan t. ex undvika att köpa skönhetsprodukter bara för att man har en dålig hårdag eller för at tman inte är lika snygg som Giselle Bundchen eller Madonna. Hon påpekar att kändisar också är vanliga människor och som supermodellen Claudia Schiffer lär ha sagt: Inte ens jag ser ut som Claudia Schiffer.


Läs mer om impulsköp!
How to Fight the Urge to Splurge
Control Impulse Spending with the 30-Day Rule
Confessions of a Compulsive Shopper tipsar om hur hon undviker impulsköp.
Svenskar stressar av med impulsköp - Så undviker du de största köpmisstagen

Bilden är tagen av Christina007 med Creative Commons Licens.

2 kommentarer:

  1. Måste fälla en kommentar här. Handla barnkläder online är för mig MYCKET värre än vilken rea som helst. Det är så lätt att lägga för mycket i kundkorgen, tänka att det här betalar jag ju inte förrän nästa månad när fakturan kommer - och kolla vilken söt tröja - och så behöver ju mannen lite t-shirts ocksä...osv.

    Jag har ju inget köpstopp generellt men de senaste tre månaderna har jag haft näthandelsstopp efter att ett par månader i rad ha fått höga räkningar från bland annat H&M.

    Jag tycker att internethandel erbjuder många fler frestelser en den promenad genom gallerian som jag gör varje eftermiddag på väg till jobbet. Då handlar jag ingenting eller det jag verkligen behöver, för det är jobbigare att stå i kö, leta runt, trängas med andra. På nätet är det bara jag och min överfulla kundkorg ... :-)

    SvaraRadera
  2. Rea för barnkläder är väl smart...

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin