torsdag 28 mars 2013

Flytt - och ekonomisk utvärdering för mars

Moving Cupcakes

Bild: clevercupcakes

Jag har äntligen flyttat till en egen lägenhet, flytten gick lättare än väntat och jag trivs jättebra! En fördel med bodelning är att man har mindre saker att flytta och packa upp så det gick snabbt att komma i ordning. Jag har flyttat till en trea inom gångavstånd från barnens pappa vilket funkar bra.
Flytten medförde en hel del extra kostnader men det hade jag planerat för. Jag "lyxade" till det och köpte både flyttstäd och flytthjälp, något som för mig var värt varenda krona (särskilt som lägenheten ligger tre trappor upp utan hiss)! Flyttkillarna var både trevliga och effektiva och höll dessutom stämningen uppe. En sådan här flytt kan annars bli rätt jobbig rent emotionellt.


Matkostnader
På grund av flytten och en hel del resor har månadens matkostnader varit högre än tidigare. De första dagarna efter flytten blev det en hel del fryspizza och liknande och sen behövdes frys och skafferi fyllas på igen. Ett tag kändes det som om jag var i affären varenda dag men nu har jag kommit tillbaka i rutinerna igen. Jag saknar faktiskt min stora frys. För mig som gillar att baka bröd och göra storkok krävs det planering och precision när man ska få plats in mindre än en halv frys.

Nöje
Månaden har inneburit lite uteätande och after work med vänner och kollegor men totalt blev det en bit under 1000 kr i alla fall. Jag provade bland annat Ålandspannkaka när jag var i Mariehamn och åt fish&chips på mitt favoritställe i Umeå.

Kläder
Jag har äntligen köpt lite "nya" kläder, nya för mig ialla fall. I samband med skilsmässan och stressen kring flytten har jag gått ner en hel del i vikt men nu har jag köpt två par jeans som sitter upp. Jag fyndade även till barnen när jag var i Köpenhamn i helgen. Frälsis reade ut alla barnkläder för 5 Dkr så jag passade på att handla till alla barnen.

Övrigt konsumtion och begagnatutmaningen
Mer nytt än begagnat har det blivit den här månaden. När jag väl flyttat in tillkom kostnader för färg och penslar m.m och småplock som glödlampor, förlängningssladdar, strömbrytare m.m. Det blev några turer till IKEA (taklampa, skärbrädor, bokhyllor och TV-bänk m.m) och jag har dessutom köpt mitt livs första TV. Mer för att glädja barnen för själv tittar jag sällan.
Det finns inte så mycket kvar på min Blocket/loppisönskelista för tillfället. Min mamma har lånat ut en trasmatta och en hallspegel. Dessutom har snälla läsare hört av sig om andra saker. Jag har fortfarande en del saker som ska införskaffas till hemmet (elvisp, skohorn, fler kuddar och täcken m.m,) men det är ingen brådska.Att förbättra/tänka på för kommande månad
Månadens kostnader fördelade sig på följande sätt jämfört med 50/30/20 modellen
needs 66.85 (50)
wants 51.67 (30)
savings 16.33 (20)

Även någon som inte är ett mattesnille kan se att det blir mer än 100% och det är ju här de sparade pengarna kommer in. Mars blev som sagt en lite extrem månad med mer utgifter än normalt och vissa flyttrelaterade kostnader kommer även att komma i april (hyrbil m.m).

3 kommentarer:

  1. Hoppas allt går bra med skilsmässan, kom ihåg att drakar lyfter i motvind!

    SvaraRadera
  2. fish&chips i Umeå har jag missat...

    SvaraRadera
  3. Kul att flytten gick såpass bra. Bra kämpat! Kram Linda

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin