söndag 16 september 2012

Europeiska trafikantveckan 16:e – 22:e septemberHjulen på bussen går runt runt runt
...

Mellan den 16:e och 22:a september genomförs den Europeiska trafikantveckan, eller European Mobility Week som den också kallas. Kampanjen går ut på att motivera medborgarna att cykla, gå och åka kollektivt i så stor utsträckning som möjligt - och att låta bilen stå. Det är också en uppmuntran till de europeiska städerna att satsa på gång-, cykel- och kollektivtrafik och investera i infrastruktur för att på olika sätt underlättar för invånarna att använda använda kollektiva färdsätt.

Pendlarexperimentet
Skånetrafiken har lanserat Pendlarexperimentet där man erbjuder 30 000 skånska bilister att gratis prova på att pendla med buss och tåg till jobb och studier. Målet är att så många som möjligt ska upptäcka fördelarna med att resa kollektivt och alltså fortsätter pendla med buss och tåg. Fler resenärer innebär större biljettintäkter och en möjlighet att utveckla kollektivtrafiken, något som gagnar både nya och gamla resenärer. Dessutom är det bra för miljön och minskar trängseln på vägarna.
Om man får familj och vänner och anmäla sig kan man själv vinna ett Jojo-kort med 1 000 kr i reskassa, snacka om win-win :-)


Vilken dag kan du ställa bilen?
I Mölndals kommun utmanar man innevånarna att ställa bilen minst en dag i veckan 24 - 30 september. Utmaningen vänder sig till den som bor eller jobbar i Mölndal och som kör bil till arbetet. Den som antar utmaningen och svarar på en uppföljande snabbenkät är med i en utlottning av en cykel, iPad eller cykelkärra.
 
Mer
Är din kommun med i Trafikantveckan, kolla här!
Trafikantveckan på Facebook

Europeiska trafikantveckan på Naturvårdsverket


1 kommentar:

  1. Att åka buss är stress reducerande till tusen... När jag satt mig på bussen är det ju ingen som vill mig något... Och cyklande är ju en gåva... Som ett kinderägg, motion, natur och att ta sig framåt :-)

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin