tisdag 25 september 2012

Cykeltisdag: Bike and bed i Sverige

2012-06-26 12.55.23

På cykelsemester i Tyskland sommaren 2012

 Nu har Cykelfrämjandet introducerat konceptet Bed & Bike i Sverige. Det är ett samarbete mellan Cykelfrämjandet och utvalda hotell, vandrarhem och andra typer av semesterboenden. Tanken är att övernattningsställena ska erbjuder sina cyklande gäster specialservice i form av cykelförvaring, tillgång till verktyg och luft etc.
På webbsidan kan man söka efter boenden. Göteborg har hitills två bed & bike boenden, Hotell Odin och Slottskogens vandrarhem så boenden finns i olika prisklasser.
Minimikraven för samtliga boenden är att de ska kunna ta emot gäster för enstaka nätter på kort varsel, det ska finnas möjlighet att torka/tvätta kläder och utrustning, låsbar cykelparkering, erbjuda verktyg och en stadig frukost.

I Tyuskland är bett und bike väl utvecklat. I somras bodde vi på bett und bike hotellet Hotel Gästehaus am Schlosspark i Güstrow, för andra gången. Det var lika bra som jag mindes det från 2011 års cykling mellan Köpenhamn och Berlin. Man kunde köpa cykelkartor i receptionen, förvara cyklarna i en cykelkällare på natten och nästan alla rum hade ett pentry. Men det bästa (utöver frukostbufféen) var nästan att man träffade andra cyklister som var på väg mellan Köpenhamn och Berlin. Själva planerade vi att vika av mot bl.  a Wismar och vi fick en del bra tip på sevärdheter och annat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin