torsdag 30 december 2010

Årskrönika 2010

Liksom förra året och blir det en årskrönika i text och bild om mitt och Köpstoppsbloggens år!
Populäraste inläggen handlade om bikarbonat och bikarbonat... :-)
Bästa böckerna (eller i vart fall mest minnesvärda) jag läste och recenserade var Walden och Monsterbiff till middag. Även Leva etiskt och Till matens försvar gjorde intryck. De bästa böckerna läste jag helt enkelt tidigt på året!
Det har varit kul att erbjuda gästinlägg på bloggen och särskilt stort utbyte har jag haft av Oskars inlägg och inte minst vår e-mail korrespondens om ekonomi och livsstil.

januari 2010 005

I Januari pratade jag om köpstopp på Högbo bibliotek. Calle Högberg från Freecycle Göteborg var också där och pratade men intressantast var nästan berättelsen av kvinnan i publiken som tillbringade över ett år i den kanadensiska vildmarken tillsammans med Svante Lysén.

februari 001

I februari kom det mycket snö här i Göteborg men jag var också tillbaka på Högsbo bibliotek för att besöka gratisloppisen som arrangerades av bl. a Freecycle Göteborg.

mars 019

I mars hade jag en fantastisk helg med skidåkning i Sälen...

rullstolsbunden för tillfället

som tyvärr fick vissa efterräkningar som jag kanske in riktigt hade tänkt mig. Jag gick på kryckor större delen av våren men tog mig i alla fall till Alingsås för att delta på Miljöbloggforum 2010 som var minst lika trevligt som föregående år.

Camino 031

April

Camino firade 3-årsjubileum med en kul tillställning och jag träffade både nya och gamla bekanta (Ivan, Viktor, Johan i bakgrunden). Jag köpte även en "ny" cykel för att träna knäet.

maj 060

Maj
Maj blev en månad med bröllop (någon annans) och övernattning på Ängavallen. Jag försökte även få tag på Wapnöstruten utan att lyckas.

Blommor

Juni
I juni fick jag äntligen min efterlängtade korsbandsoperation och under tiden som jag återhämtade mig blev det några gästinlägg på bloggen.

Göteborgshjulet

Juli
Semestrade gjorde jag främst på hemmaplan (hemester är det nya svarta) och i ett hyrt sommarhus Danmark. Till slut kunde jag äntligen slänga kryckorna också!

augusti 101

Augusti

I augusti fortsatte semestrandet på hemmaplan men det blev även ett besök på Brännö (möte med Timeshifters) och en utflykt till Pilane. Jag hälsade på hos Kakbanken och tittade på intressanta utställningar. I slutet av månaden tog jag ledigt från jobbet för att vara volontär på IFLA (International Federation of Library Associations and Institutions).


S5030968

I september bar det av till New York tillsammans med min mamma. Det var första besöket för oss bägge och en fantastisk upplevelse! Något jag hade sett fram emot under min knärehabilitering.
Jag gjorde även ett besök på Borlänge bibliotek som hade en temadag om återbruk och i slutet av månaden var det dags för Bokmässan - en av årets höjdpunkter för alla bibliotekarier! Thomas Lerner och jag pratade om boken Hej då Ekorrhjulet!


Nattåg till Östersund

Oktober
I oktober tog sonen och jag nattåget till Östersund för ett helg fylld med cykling och fikande. Jag hann även med ett besök i Skövde för att prata om Köpstopp.

Blocketfynd

November
I november blocketfyndade jag två fina Alvar Aalto och åkte till Mariestad för att prata om köpstopp på en temadag om avfall. I slutet av månaden var det dags för Köpfria dagen som jag firade på hemmaplan.

10 miljoner

December
December blev en jobbmässigt intensiv månad med tjänsteresor, konferenser, julbord, julmiddagar, glögg och mycket annat. Bloggen fick tyvärr inte så mycket uppmärksamhet men jag skrev lite om klimatsmart julmat och huruvida de tär ok att återanvända sina julklappar.

Hur har ditt 2010 varit?

1 kommentar:

  1. Ett händelserikt år, själv har jag ingen aning vad jag skulle göra med 10 miljoner, för jag har ju allt...

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin