onsdag 1 december 2010

Tema jul: julmarknader i Göteborg

dec 024

Julmarknad i Haga 2009

Skall man handla julklappar kan man med fördel passa på att göra det på lite mindre julmarknader. Där har man chansen att hitta personliga julklappar och ibland även stödja lokala konstnärer och hantverkare. Här är några marknader i Göteborg i början av december.

4/12 Remfabriken
En enda dag om året är det julmarknad på Remfabriken som är en välbevarad textilfabrik från början av 1900-talet. Idag är den ett levande arbetslivsmuseum där man tillverkar allehanda band och snörmakerier på gamla maskiner. På julmarknaden förvandlas fabriken. Olika hantverkare trängs bland maskinerna. Det kan vara luffarslöjd, bastabinde, vävt och stickat, keramik, stearinljus m m. Föreningens medlemmar bakar, brygger kaffe, värmer glögg - och säljer de egna produkterna förstås. Passa på att besöka museet där det är fri entré dagen till ära. Öppet 11-15. Visning kl 12.00.

4-5/12 Solidarisk Varumässa
I år blir det återigen Solidarisk Varumässa i Haga Församling. Det hela går av stapeln i församlingshuset, Haga Östergata 30.
lördag 4 december kl. 10 - 16
söndag 5december kl. 11 - 16

10-12/12 HDK:s julmarknad
Unika julklappar hittar du på HDK:s julmarknad. På marknaden säljer studenter inom design, smycke-, textil ochkeramikkonst unika produkter som de skapat själva. HDK:s julmarknad brukar erbjuda något för de flesta: allt ifrån heminredning till smycken och grafisk formgivning. Du kan också passa på att slå dig ner en stund och pusta ut i skolans mysiga café. I bildspelet från 2009 kan du se fler exempel på vad som såldes.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin