tisdag 31 augusti 2010

Save the earth 5 september (Göteborg)

Veidekke Kvillebäcken – Flunsåsparken

Bild: Veidekke Bostad

Den 5 september är det dags för miljöfestivalen "Save the earth" som går av stapeln i Flunsåsparken på Hisingen. Det är en kombinerad miljö-, hälso-, freds- och djurrättsfestival och syftet är att påverka människors miljötänkande. Arrangemanget är ideellt och alla artister och föreläsare ställer upp ideellt och inträdet för besökare är gratis.
Första gången Save the earth arrangerades var i Hälsningland 2008. Förra året genomfördes festivalen i Flunsåsparken.

Program
I programmet hittar man bland annat Lili & Susie, Ulrik Munther (Lilla Melodifestivalvinnare 2009), Javiera (har bl a medverkat i Melodifestivalen), Kallis Bengtsson en av Sveriges främsta konsertaccordeonister, Mikael Simlund musikalartist som bl a medverkat i Cats, Guys and dolls, Mary Poppins, Mats Westling artist med hits som ”Land of glory" (med Attaboy), ”In the garden” och ”Perfekt”, sångerskan Therese Löfgren & Janne Carlsson producent och etablerad låtskrivares samt rapparen Shyamananda. Bland föreläsarna hittar man Camilla Sparring (som bl a medverkat i TV´s Matakuten) och Ulrika Hävre (känd miljö-freds-djurrätts-kämpe). För barnen blir det trolleri med trollkonstnären AffePaffe.
Flunsåsparken är Sveriges enda folkpark med fri entré. "Flunsan" ligger på Sockenvägen, centralt på Hisingen, nära hållplats Wieselgrensplatsen.

2 kommentarer:

  1. Du bad ju om respons på vad vi vill läsa mer om. Jag kom på att jag skulle vilja läsa mer om resmål ur miljösynpunkt. Detta med anledning av att jag var på en grekisk ö och den totala avsaknaden av källsortering slog oss hårt! Jag googlade lite snabbt och tydligen är Grekland i bottenlägret när det gäller återvinning av förpackningar. Hur påverkar man sådant? Var kan man åka om man vill åka någonstans där de satsar på miljöfrämjande saker, som källsortering och återvinning, klimatsmarta energilösningar, städprodukter...eller vad det nu kan vara. Gärna med fokus utomlands. Men lite i Sverige kan också vara intressant.

    SvaraRadera
  2. Hej! tack för tipset, det blir ett ämne att bita i.

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin