söndag 1 augusti 2010

Intensiv hemester

juli 2010 089

Imorgon är det dags att åter sätta sig på kontoret efter drygt två månaders sjukskrivning och semester. Den senaste veckan har vi gjort vårt bästa för att beta av önskelistan inför vår Hemester;

 1. gå på bio
 2. Älvsnabben
 3. Södra skärgården
 4. Norra skärgården
 5. Besöka stora lek- och buslandet på Backaplan
 6. leka på Plikta
 7. Universeum
 8. Göteborgshjulet
 9. Äta glass
 10. Besöka stora lek- och buslandet på Backaplan
 11. Äta mer glass
 12. Picknick på Ramberget
Vi betade av en hel del i början av veckan när det var fint väder. Dessutom kunde vi klämma in en massa extraaktiviteter eftersom vi köpte 2 st Göteborgspass.

På måndagen började vi med att åka Göteborgshjulet. Det var kul att se staden från ovan men samtidigt lite läskigt eftersom jag har svindel. Efteråt fikade vi och tittade på ett par som hade förlagt sin träning till gräsmattan vid hjulet.
Vi hoppade på Stinsen, det lilla tåget och tog en sväng förbi bland annat Casinot och Feskekörkan. Efteråt gick vi runt lite på stan, åt lunch på franska bageriet och väntade på att klockan skulle bli 15 så att vi kunde åka Paddan med Göteborgspasset.
Efter Paddanturen gjorde vi ett snabbt besök i Trädgårdsföreningen innan vi hoppade på stadsrundturen i bussen utan tak. Även om guidningen innebar en repetition av det vi redan hört på Paddan och Stinsem fick man ändå hyfsad valuta för pengarna under den timslånga turen.

juli 2010 039

På tisdagen var vi tidigt inne i stan så att vi kunde vara på Universeum när det öppnande. Det var nästan inga människor där så vi hann utforska i lugn och ro. Jag gillade särskilt krimlabbet där man kunde leka kriminaltekniker och lösa brott.
Framåt eftermiddagen blev det ganska mycket folk så vi tog spårvagnen till Linnégatan för en glassfika på Baron glass.
Egentligen hade vi bara tänkt gå till Plikta men vi var tvugna att göra ett besök på Naturhistoriska och låna toaletten så vi tog en sväng och tittade på de uppstoppade djuren och "bebisarna på burk" i Naturaliekabinettet.
Efteråt lekte barnen länge på Plikta innan vi avslutade dagen med en promenad förbi sälarna och pingvinerna. Nu när vi bor på Hisingen är vi inte alls lika ofta inne i Slottskogen som när vi bodde i närbelägna Guldheden.

Glass

På onsdagen var det dags att krama ut det sista ur våra 48h Göteborgspass. Vi tog bussen in till Stigbergstorget för att besöka Sjöfartsmuseet. Efteråt gick vi till Triumfglass och köpte enorma glassar! Efter ett kort besök på Stadsmissionens butik tog vi buss och spårvagn hem till Hisingen. Dagen avslutades med ett härligt kvällsdopp!

På torsdagen ösregnade det och jag hade sedan tidigare utlovat ett besök på stora lek- och buslandet. Dyrt och bullrigt men barnen var ialla fall nöjda. På eftermiddagen ordnade vi filmvisning för grannskapets barn.

Även fredagen var blöt så vi höll oss hemma och rensade i hyllor och skåp. Jag har utlovat ett besök på Emmaus där de kan kan få en "ny" leksak eller två mot att de rensar bland sina gamla leksaker men det fick bli en annan dag.

4 kommentarer:

 1. Vilken härlig hemester. Så mycket ni hann med. Det finns så mycket i närheten, bara man ser sig omkring.

  SvaraRadera
 2. Oj...vad mycket ni hann med :-)
  Det är roligt att leka turist i sin hemmiljö. Oftast är man ju rätt så hemmablind och ser inte allt roligt som finns att uppleva, se och göra :-)

  SvaraRadera
 3. Vilken kalasbra idé! Att semestra på hemmaplan. Jag har redan börjat planera helgutflykter som vi ska göra här i vår stan ända fram tills snön kommer. Tänk att man blir så hemmablind! Vi har ju jättemycket fint här runt omkring.

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin