måndag 31 maj 2010

Matmåndag: Jakten på Wapnöstruten

På jakt efter Wapnöstruten

Inte här...


Wapnö har tillsammans med SIA Glass i Slöinge och HAFI i Brännarp tagit fram en glass med smak av Halland. Mjölk och grädde kommer från Wapnö Gårds frigående kor. Hallonen som HAFI (Hallands Fruktindustri) har kokat hallonsylt av har handplockats i Getinge. SIA Glass har tagit hand om mjölk, grädde och sylt och skapat en halländsk vaniljgräddglass med hallonsylt på toppen och ripplad i struten. En härlig smakupplevelse!

Redan förra året hörde jag talas om Wapnöstruten - "Sveriges mest närproducerade glasstrut" men eftersom vi inte bor i Halland fick jag inte tillfälle att prova den. Så i år ville jag verkligen prova! Enligt uppgift fanns den att få tag i på lite olika ställen:

Du hittar Wapnö-Struten i dessa butiker:
ICA Skrea Strand
Valands Blomsterhandel i Kungsbacka
ICA Maxi Flygstaden, Halmstad
Särdals Kvarn
Ugglarps Camping
ICA Kvantum, Kungsmässan i Kungsbacka
Margits kiosk Haverdal
Vin o Skafferi, Varberg
Wapnö Gårdsbutik
Berte Museum
Spånstads kiosk
Östra Bageriföreningen
Haverdals Camping
ICA Kvantum, Falkenberg
ICA Kvantum, Varberg

Försök nr 1 var när vi efter släktträff i Skåne stannade vid Susedalens rastplats - där hade de struten på bild men inte i frysboxen.
Försök nr 2 var när vi efter bröllop och Ängavallenbesök stannade först vid ICA i Skrea strand och sen på ICA Kvantum i Falkenberg men utan framgång. På ICA I Falkenberg lade man dock ner väldigt mycket jobb på att hjälpa mig. De kanske inte vågade annat när det stod en glassugen kvinna med en krycka där...Till slut ringde man upp butikens glassansvarige som var hemma och firade helg. Han drog sig till minnes att de visserligen hade haft struten förra året men inte i år...

Vecka 18 är det tänkt att struten ska finnas i butik. Wapnöstruten kommer att finnas på alla SIA Glass försäljningsställen i Halland.
Inte direkt... Fortsättning följer...

1 kommentar:

  1. Vågar mig påstå att jag sett den på Valands Blomsterhandel i Kungsbacka. Förra året stod jag där med en i handen, men tappade intresset när jag läst innehållsförteckningen - tyvärr! Tanken är god med närproducerat, men lite mer får Sia anstränga sig för att frälsa en tillsatsjägare. Skulle bra gärna få det ärliga svaret på varför Wapnö inte KRAVmärker sina produkter??

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin