onsdag 19 maj 2010

Bokonsdag: Home Made

1_9789153428046

Mixa, återanvänd, tänk nytt, tänk annorlunda! Fräscha upp dina gamla trötta möbler och gör om färdigköpta grejor från möbelbutiken så de passar din smak och dina behov. Eller bygg nytt av skivmaterial, ribbor och plank.

Det här är en sorts kokbok (där recepten är byggbeskrivningar ) för den som vill börja skapa sina egna saker till hemmet. Det är både stora och mindre projekt, allt från att förvandla den gamla julgranen till en klädhängare till smarta lösningar för compact living (fällbord och väggbyrå). För mig som inte är så händig är genomgången av verktyg och material början toppen. För nog är det som det står i inledningen, det gäller att ha rätt utrustning och följa receptet. Jag blir riktigt inspirerad även om jag inte har något klockrent projekt att sätta tänderna i just nu.

Om författarna
Den här boken är skriven/skapad av systrarna Eva Lilja-Löwenhielm och Anna Lilja samt Mårten Jansson. Mårten Janson är journalist med bakgrund som möbelsnickare. Anna Lilja är en mångsidig kreatör som rör sig mellan reklam, design och inredning. Eva Lilja Löwenhielm är möbelformgivare och ligger bakom många av Ikeas succéer.

2 kommentarer:

  1. Låter spännande! Ibland lånar jag på biblan men vissa vill jag äga... knäppt va?!

    Bokomanen har precis slagit till hos mig och jag har beställt fyra nya böcker: http://bondjantan.blogspot.com/2010/05/heliga-bocker.html


    HAr du någon erfarenhet av dessa?

    SvaraRadera
  2. De verkar intressanta! Jag har ingen erfarenhet av sådana böcker, jag har inte varit så inne på självhushåll eftersom jag bott i lgh i stan tidigare.

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin