tisdag 1 december 2009

Tema jul - julmarknader (Göteborg)

Waiting for their big day

Bild: caruba

Skall man handla julklappar kan man med fördel passa på att göra det på lite mindre julmarknader. Där har man chansen att hitta personliga julklappar och ibland även stödja konstnärer och hantverkare. Här är några marknader i Göteborg i början av december.

5/12 Remfabriken

En enda dag om året är det julmarknad på Remfabriken som är en välbevarad textilfabrik från början av 1900-talet. Idag är den ett levande arbetslivsmuseum där man tillverkar allehanda band och snörmakerier på gamla maskiner. På julmarknaden förvandlas fabriken. Olika hantverkare trängs bland maskinerna. Det kan vara luffarslöjd, bastabinde, vävt och stickat, keramik, stearinljus m m. Föreningens medlemmar bakar, brygger kaffe, värmer glögg - och säljer de egna produkterna förstås.
Passa på att besöka museet! Fri entré dagen till ära. Öppet 11-15. Visning kl 12.00.

5-6/12 Solidarisk Varumässa
I år blir det återigen Solidarisk Varumässa i Haga Församling. Det hela går av stapeln i församlingshuset, Haga Östergata 30.
lördag 5 december kl. 10 - 16
söndag 6 december kl. 11 - 16

6/12 Bruka
Den 6 december är det dags för Bruka julmarknad. Camino Sveriges första och bredaste magasin för hållbar livsstil gästar marknaden och det blir givetvis en kreativa workshop! Övriga kreatörer på plats är bamsekram, beundra, The Pink Armadillo, Enas Lilla Sy, Spooon, Knätofs, Rethink Design, Johanna Johansson, Jenny Hong, Ingeborg Design, Jonna Jansson m.fl.

11-13 december HDK:s julmarknad
I år utlovas HDK:s bästa julmarknad någonsin. Coola grejer, smycken, tvålar, pynt, klappar, kläder och mycket mer. På marknaden säljer studenter inom design, smycke-, textil och keramikkonst unika produkter som de skapat själva. Det du hittar här finns ingen annanstans. Fika och glögg finns förstås...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin