lördag 5 december 2009

Internationella frivillighetsdagen
Idag den 5 december firas internationella frivillighetsdagen som instiftades av FN 1985.Viljan att arbeta ideellt är stor, visar en ny undersökning från Röda Korset. Cirka 63 procent kan tänka sig att arbeta frivilligt utan ekonomisk ersättning för att hjälpa en annan människa.

Personer 60+, arbetslösa och glesbygdsbor är mest öppna för frivilligt arbete. Boende i Småland, på Öland och Gotland är mest öppna för frivilligt arbete där 71 procent kan tänka sig frivilligarbete. Stockholmare är något mindre benägna att hjälpa till än genomsnittet, 58 procent är positiva till frivilligarbete. Kvinnor är mer villiga att arbeta frivilligt än män. 59 procent av personer i åldern 16-29 år kan tänka sig att arbeta frivilligt.

Undersökningen
är gjord 12-17 november av Novus Opinion. Frågan som ställdes till 1 000 slumpvis utvalda personer mellan 16 år och äldre var: Skulle du kunna tänka dig att engagera dig i frivilligt arbete utan ersättning någon gång i veckan för att hjälpa andra människor? Själv är jag engagerad i olika styrelser men önskar ofta att jag kunde engagera mig ännu mer... Men allt har sin tid och att göra något är bättre än inget.

Läs mer!

En hyllning till alla vardagens hjältar

Mer om undersökningen "Inställning till frivilligt arbete"Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin