måndag 7 december 2009

Matmåndag:Vi är vad vi äterBild: awesome.good.is, större bild här

Jag gillar verkligen sådana här faktabilder och har tidigare bloggat en del om liknande på Caminobloggen. Enligt den här bilden så är 43,9% av alla svenskar överviktiga, inte så farligt kanske jämfört med USA där hela 66,3% är överviktiga men ändå en ganska hög siffra. Som överviktig räknas en person som har BMI 25 eller högre. Det blir ännu mer intressant när man tittar närmare på siffrorna, nästan 40% av den amerikanska dieten består av fett och socker - 10% mer än hos oss i Sverige. Anhängare av Montignacmetoden och medelhavsdieten kan glädja sig år att fransmännen äter fler kalorier än svenskar men trots det är färre personer överviktiga. Att så stor del av den australiensiska befolkningen var överviktigt hade jag inte väntat mig men i boken Hungry Planet som jag läser (recension kommer) kanske det finns en förklaring.

Via Everyday Minimalist

2 kommentarer:

 1. Thank you for linking to my post!

  I think developed countries, with the rise of fast food restaurants, cheap foods with high calorie contents without a filling nature are to blame.

  You might also be interested in this: Why Americans are fat:
  http://www.fabulouslybroke.com/2009/12/why-americans-are-fat/

  SvaraRadera
 2. Australiensarna behöver aldrig frysa och huttra, det kanske är det som skiljer åt sig. Jag skakar säkert loss några kilo varje vinter...

  Det var jättekul att ses, hade roligt!

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin