tisdag 6 januari 2009

En kaffemugg är en kaffemugg är en kaffemugg?

Bild: miskan

En blogg som jag ofta återvänder till är Colin Beavans, även känd som No Impact Man. Jag skrev om honom redan för knappt två år sedan eftersom han genomförde sitt årslånga försök att skapa ett negativt ekologiskt fotavtryck samtidigt som jag köpstoppade.


Well, it was an experiment. So the idea in our experiment was to reduce our ecological impact as much as possible, which meant not using fossil fuel-powered electricity.

Jag gillar honom för hans humor men beundrar hon även för hans principfasthet. Han har t. ex alltid med sig en glasburk, hans ultra cool reusable cup, som han dricker take away kaffe i även om han på sistone även börjat skölja ur slängda muggar. Nu dricker jag sällan take-away te och i princip aldrig kaffe men jag skulle nog ändå inte börja ta upp avlagda muggar.

Inte bara muggar...
Det är dock inte bara alla bortslängda muggar det handlar om. I höstas anklagades kaffegiganten Starbucks för att slösa bort miljoner liter vatten på grund av en regel som tvingade varje enskilt kaffeställe ha ständigt rinnande vatten av hygieniska skäl.

MerLäs en längre intervju med Colin här
Titta på Celina's Coffee Cup Project, ett bildspel med bilder på slängda engångsmuggar
Hur tar man det första steget mot ett grönare liv

6 kommentarer:

 1. Hihi, kul idé :)
  änners muggar är jag inte rädd för..

  SvaraRadera
 2. Vänners muggar kan jag låna..

  SvaraRadera
 3. Det är skrämmande många muggar i plast och papp som företag som Starbucks och Espresso house gör av med under en dag.
  Får mig att tänka på alla plastpåsar som finns på grönsaksavdelningen i mataffären. Själv återanvänder jag mina påsar de få som jag verkligen tar, men folk tar ju påsar i onödan! En påse till EN mango... Läste om en affär i London som säljer allt sitt i lösvikt (ris, pasta, grönsaker), man får själv ta med sig burkar att fylla! Låter kanon tycker jag!
  Egen kopp till Starbucks borde belönas! :)
  Ps. har precis läst din bok och fått många nyttiga tips!

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Spenderade kvällen/natten med att läsa ut din bok i ett sträck, mycket givande måste jag säga. Först har jag bara sett köpstopp ur en miljövinkel, men din bok ger en andra perspektiv då det hjälper en även mentalt.

  När det kommer till koppar så kör jag på bärbar termosmugg, tillverkningen av den påverkar nog miljön, men i och med att den kan användas i så pass många år tror jag att det lönar sig rent miljömässigt.

  SvaraRadera
 5. På universitetskaféet går det åt pappmuggar.. Mest för att ungdomarna inte orkar lämna tillbaka porslinsmuggarna.

  SvaraRadera
 6. Riktigt lustigt att du skriver om just pappmuggar i din blogg när även jag gör det i min samma dag utan att ha sett ditt inlägg.

  I mitt inlägg skriver jag dock om den nya porslinsmuggen jag köpt till min sambo, spana in den vettja.

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin