måndag 9 juni 2008

Mat med mera i London

Bild: montrealaise

Förra veckan var jag på kortsemester i London därför tänkte jag passa på att skriva lite om det "gröna London" som mat, miljö och annat. I SvDs artikel från februari skrivs det om alla cyklister och det känns som om de faktiskt har blivit fler sen sist. Annars är ju London känd för sina bussar även om de klassiska dubbeldäckarna är borta. Vi köpte ett "buss pass" varje dag för £3.50, betydligt billigare än ett Travel card som även gäller på bussar och annat. London är ju även en klassisk promenadstad och vi gick mycket.
I London finns det många marknader där man kan handla närodlat och kravmärkt, organic som det kallas. Svenskans artikel tipsar om marknaden bakom Notting Hill Gate, t-banestationen för Portobello Road, och klassiska Borough Market. Ett annat tips är Chelsea Farmers market längs Kings Road. Vi har besökt den sistnämnda vid flera tilfällen och där kan man både handla och äta gott.
Eftersom vi bodde i en lägenhet kunde köpte vi med oss mat hem men vi passade även på att äta ute nu när mitt majköpstopp är över. Förutom afternoon tea (gott och trevligt på the Dorchester) och fish and chips åt vi massor av annan god mat. En dag åt vi lunch på Fresh and wild i Soho. Det är ett café/deli/livsmedelsaffär, som numera ägs av den amerikanska kedjan Whole foods market. Fresh and wild har fått en hel del kritik, FRESH (not always) and WILDly expensive, men vi var nöjda.
Det märks att det är många som arbetar inne i city med tanke på alla Starbucks, Pret A Manger, EAT och övriga kedjor där man köper med sig lunch. Överlag finns det många kaféer som serverar motsvarande KRAV- och Rättvisemärkt mat och dryck. Ett problem är dock soporna som bildas av alla snabbmatsförpackningar. På Fresh and wild liksom på flera andra ställen fick man maten i pappkartonger och besticken var i trä. Fresh and wild hade även sopsortering i cafédelen.

Läs mer!
The London Organic Directory - Food, Wine, Lifestyle
Daylesford Organic

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin