torsdag 5 juni 2008

I Need a Virtual Break. No, Really.

Secular Sabbath

Bild: With permission from Jane Dallaway

I artikeln, I Need a Virtual Break. No, Really, skriver Mark Bittman om hur han insåg att han var tvungen att ta en elektronisk paus efter insett hur teknikbesatt han var och hur han egentligen bara var nedkopplad/urkopplad när han sov. Bittman är en känd amerikansk matjournalist och kokboksförfattare. Han hittade begreppet "Secular sabbath" på nätet och bestämde sig för att tillbringa ett dygn varje vecka utan att använda tv, dator eller mobiltelefon. Han insåg att det var en positiv men jobbig förändring.

It’s been more than six months, and while I’m hardly a new man — no one has yet called me mellow — this achievement is unlike any other in my life. And nothing bad has happened while I’ve been offline; the e-mail and phone messages, RSS feeds, are all there waiting for me when I return to them
Jag har insett att jag behöver vara bortkopplad ibland. Det blir lätt för mycket skärmtid annars. Och det är datorn som är boven i mitt drama. Det finns så mycket att läsa och upptäcka men egentligen borde jag kunna stänga av datorn med gott samvete - det mesta finns det ju kvar imorgon.

Relaterade inlägg:
Mental Detox Week
Klimatpiloternas 5:e utmaning
Tillbaka i bloggosfären
Mode, shopping & köpstopp


Läs mer!
Unplug for a "Secular Sabbath"
Saturday: Secular Sabbath or Christian Cop-out?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin