måndag 8 januari 2007

Nix pix

Vill du inte ha direktadresserad reklam i postlådan? Är du trött på telefonförsäljare som ringer och stör i middagen. Det finns sätt att spärra både reklam och telefonförsäljning. Svaret heter NIX.
Adresserad reklam
Ditt namn och adressuppgifter säljs till företag för direktreklam och till telefonförsäljare. Största adressregistret heter SPAR. Om du inte vill att dina adressuppgfter säljs till direktreklam kan du meddela registret NIX-reklam som spärrar dina uppgifter. Ring 020-55 70 00. Mata in ditt personnummer och efter några dagar kommer det hem papper som du får fylla i och skicka tillbaka. Glöm inte att även fylla i barnens uppgifter så slipper de få reklam om bokklubbar och annat.

Telefonförsäljning
Vill du inte bli uppringd av telefonförsäljare kan du använda dig av NIX-telefon. Ring 020-27 70 00. NIX-telefon skickar hem skriftlig information samt en spärrkod som du sedan använder. Enbart företag du har en relation till (din bank, föresäkringsbolag etc) har möjlighet att ringa dig. Spärrkoden är giltig i 3 år, sen måste man förnya den.

Överträdelser kan anmälas till nämnden för direktmarknadsföring eller till Konsumentverket. Visserligen står det i en artikel i dagens GP att många bolag struntar i Nix-spärren mot telefonsäljare men man lär ju slippa några i alla fall.

Dagens inköp
Läkarintyg 200 kr
Busskort 500 kr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin