fredag 26 januari 2007

Köp fler leksaker...


Jag är väl inte rätt person att uppmana till ökad konsumtion men skall man köpa leksaker tycker jag att man skall köpa dem från Micki. Följande fick jag från senaste nyhetsbrevet från SOS-barnbyar.


Svensk leksakförsäljning blir hus i Astrid Lindgrens Barnby

Från och med januari går två kronor av varje såld Pippi- och Emil-leksak från Micki Leksaker till SOS-Barnbyar. Pengarna ska användas för att bygga ett av tolv hus i Astrid Lindgrens Barnby i Centralafrikanska republiken.

Initiativet till barnbyn kommer från Astrid Lindgrens familj.- Astrid Lindgren har gett oss så mycket och vi ser det som en möjlighet att hjälpa barnen i hennes anda. Leksaksbutikerna som vi tillfrågat delar den uppfattningen och alla vill vara med och bygga Astrid Lindgrens Barnby, säger Jonas Aronsson, vd på Micki Leksaker. För varje leksak som säljs bidrar Micki Leksaker med en krona och återförsäljaren med lika mycket. Därmed går två kronor per såld Pippi- och Emil-leksak till insamlingen. I dagsläget deltar 225 butiker i insamlingen men Micki Leksaker väntar på svar från ytterligare ett 70-tal. Insamlingen kommer att pågå i två år. - Vi är otroligt glada över det engagemang som Micki Leksaker visar. Vi behöver all hjälp vi kan få för att kunna bygga den andra SOS-Barnbyn i ett av världens fattigaste länder, säger Elisabet Andersson, generalsekreterare på SOS-Barnbyar. Humanitär sponsring bland företag är en växande trend. På två år har företagens bidrag till SOS-Barnbyar ökat med 55 procent och motsvarar nu 33,5 miljoner kronor för 2006.

Läs mer om Astrid Lindgrens barnby här.

P.S Dessutom kan jag verkligen rekomendera pippipusslat ovan, mycket uppskattat av lillayster, 2 år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin