söndag 14 januari 2007

Blåsig söndag


Orkanbyar har gjort att vi fått hålla oss mestadel inomhus. Eftersom vi bor på ett berg blir vindbyarna ganska påtagliga och barnen gillar inte alls när det blåser utan vill helst sitta i knät. Trots det har jag ändå fått en hel del gjort. Jag håller t. ex på att ta mig igenom samtliga av tidningen Mamas gamla nummer. Vi skall tömma två bokhyllor så de åker ut (ja först ner till grannnen och sen förmodligen vidare till fyndbänken i tvättstugan). Jag har även lagt upp lite fler böcker och DVD-filmer på bokbörsen samt burit upp gamla leksaker, utklädningskläder och resesängen på vinden så nu kan man faktiskt golvet i klädkammaren igen.

Jag hittade en kul blogg, the 7 things project, om en tjej vars mål är att göra sig av med 7 saker varje vecka i ett år (från 1/7-06 till 7/7-07). Grejen är att inte bara slänga sakerna utan istället ge bort, sälja eller återvinna Det visade sig vid närmare läsning att det fanns ett helt gäng med likasinnade som även har en egen webring.
Jag surfade vidare och via Marias blogg fick jag tips om Naturvårdsverkets webbplats. Där kan man läsa om vad man själv kan göra för att minska förbrukningen av olja och bensin och därmed spara miljö och pengar.

Bette R World har lagt upp en ny utmaning: Utmaningen v. 3-4: Anmäl hela din familj till donationsregistretJag är ganska säker på att jag har anmält mig för länge sedan, dags att leta fram bekräftelsen. Men hur är det med resten av familjen?

Jag har lagt upp en lista till vänster där skriver upp de saker jag är riktigt sugen på att köpa just nu. Tanken är att kolla vad som åker in respektive ut från listan under året som går. Än så länge är det inte så mycket prylar. Idag såg dessutom att de rear påslakansetet "Liten bil" (se bilden) på Akvihome.se. Jag har länge tyckt att det är jättefint men jag lär ju inte ha användning för ytterligare ett spjälsängslakanset länge till så det åker inte ens upp på listan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin