torsdag 1 mars 2018

Repamera fixade kjolen

Reparera mera

För knappt en månad sedan bloggade jag om Repamera som hjälper till att fixa ens favoritplagg så att man slipper köpa nytt. Jag ville själv testa tjänsten eftersom det verkade så enkelt och skickade in en kjol som har legat i min "lagningshög" i över ett år... Den hade ett hål i sprundet därbak som jag förmodligen rivit upp på en bordskant eller liknande.

Jag gick in på på Repameras webbsida, fyllde i formuläret där jag skrev vilken typ av lagning jag ville ha samt vilket fraktsätt. Direkt kunde jag se vad tjänsten kostade. Enklast är att välja en Repamerapåse som man bara fyller med det som ska lagas och sen lämnar in hos ett PostNord-ombud så det gjorde jag. Sen tog det mindre än 14 dagar innan jag fick ett sms om att jag kunde hämta ut ett paket från Repamera. Kjolen var väldigt fint lagad så nu har jag uppdaterat min vårgarderob på ett smidigt sätt!

Jag måste erkänna att numera jag köper betydligt färre kläder än jag brukade men att jag är mer noga med vad jag köper just för att jag vill att kläderna ska hålla länge. Framför allt känner jag sällan något behov av att köpa en ny klänning bara för att det är bröllop/fest på jobbet osv. Det går alldeles utmärkt att använda en favorit i repris. Finkläder sliter man ju sällan på i samma utsträckning som vardagskläder. Men jag köper också mindre kläder för att jag helt enkelt inte går in i butiker om jag inte behöver något specifikt. Det gäller även webbbutiker  och framför allt så tackar jag nej till alla typer av nyhetsbrev och utskick kring reor eller kampanjer. På så sätt slipper man bli frestad.
Eller så har jag helt enkelt bara blivit gammal :-)

4 kommentarer:

 1. min 85-åriga mor har alltid hjälpt att laga och fixa våra kläder, jag köpte ibland billigt kläder till barnen med något fel, för jag visste att min mor kunde fixa sånt.

  Nu är mitt "problem" att garderoben är full av fina kläder som inte kommer till användning så ofta...

  SvaraRadera
 2. Vad kostade kalaset totalt? Har en känsla av att kringkostnader drar upp totalsumman. För mig som konsument ligger nog smärtgränsen vid 200:-. Kan dom klara en reparaton till det priset?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kostar 199 att att laga en kjol eller klänning och sen 99 kr för det fraktsättet jag valde. Lämnar man in påsen i Malmö kostar frakt inget extra. Eftersom en likvärdig ny kjol skulle kosta minst 500 kr så är 300 kr en rimlig kostnad för mig.

   Radera
 3. Tack för det tipset! Det har jag missat helt, trots att jag bor i Malmö :0)

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin