tisdag 20 mars 2018

Nya skålar av krossat glas

Bild: Cervera

Det är sällan jag skriver om produktnyheter numera, något som kanske egentligen inte så konstigt eftersom dettta trots allt är köpstoppsbloggen. Jag förordar dock medveten konsumtion och ibland dyker det upp saker som jag bedömer är värt att titta närmare på.

En sådan produkt är skålarna ovan. Orrefors och Cervera har lansera serien Recycle som består av två skålar som har tillverkats helt av återvunnet material från Orrefors övriga produktion. Orrefors har länge återvunnit allt klarglas som har krossats i glasbruket i Småland, men det har varit en utmaning att återvinna det färgade glaskrosset. Genom serien Recycle har man hittat en väg för att ta tillvara på även det glaset.

Bild: Orrefors

I skålarna används det blåfärgade glaset som återfinns i benen på de klassiska Intermezzo glasen, och varje skål får ett unikt uttryck då färgnyansen varierar beroende på hur mycket färgämnen som finns i det återvunna glaset. Man hoppas och tror att utvecklingen av Recycle bara är ett första steg i att återvinna 100% av det glas som krossas eller kasseras under Orrefors produktion.Smart idé! Sen påminner den mig om den gamla klassiska Fuga som du kan läsa mer om i tidningen Retros reportage.

Om man nödvändigtvis vill ge bort en sak istället för en upplevelse eller liknande till vårens studentmottagningar, bröllop eller födelsedagar kan en sådan här skål vara en idé

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin