måndag 26 januari 2015

En matnyttig present

Framtiden

Den senaste tiden har jag bloggat en del om krisberedskap, bland annat i samband med att jag recenserade boken Stjärnklart. I helgen var jag på en fantastiskt rolig 50-årsfest med tema "Framtiden" och jag bestämde mig naturligtvis för att gå som "prepper". Jag lånade min sons röda fina Keep calm and carry on tröja, drog på mig ettt par m90 byxor, hängde min id-bricka om halsen och fyllde en väska med allt från silvertejp till vätskeersättning och läppcerat.

Framtiden

I present fick födelsedagsbarnet en korg fyllt med sådant som skulle kunna komma till användning i framtiden, särskilt om man skulle vilja ha det lite festligt! Korgen fyllde jag med stearinljus, värmeljus, ett litet fältkök, tändstickor, energidryck, lyxig torrmat (risotto), en kokbok om hur man lagar mat i det fria och inte minst en instruktion om hur man ska göra om "ditt samhälle drabbas av en atombomb"!

Ungefär hälften av gänget hade anammat temat med den ena mer fantasifulla utstyrseln efter den ena. Själv gillade jag killen som kom i en stilig kostym med kamoflagemönster - i framtiden är det viktigt att kunna kamoflera sig :-)

10 kommentarer:

 1. Vilken fantastiskt bra present, den iden ska jag anamma och använda mig av inför framtida jämna födelsedagsbarn, om inte katastrofen redan har skett... Bättre sent än aldrig skulle nog inte passa i det läget!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bättre tidigt än när krisen redan står för dörren :-)

   Radera
 2. Vilken jättekul ide! Själv ska jag på ett "efter katastrofen"lajv i sommar där jag ska spela affärskvinna som tillverkar kläder och smycken av skrot. Ska bli väldigt kul att tillverka rekvisitan. :)

  SvaraRadera
 3. Hej! Tack för en inspirerande blogg. Har till slut eftergöra år laddat ner YNAB i 34 dagar, men fastnade direkt. Har inte jobbat med bidget så konkret i vår familj. Vad är dina /ers bästa tips för att komma igång? Finns alla dina konton där, även de som ligger i tex kapitalförsäkring och går upp och ner hela tiden? Eller är det bara de som berörs av insättningar och uttag som du har med? Kanske dumma frågor men det känns så oöverstigligt - har så förbaskat många utgiftsposter... Och snittar du utgifterna per månad eller lägger du vad räkningarna de facto ligger på? Förstår om du inte har tid att svara, vore tippen om kanske någon annan isf skulle kunna ge lite tips. Man kan nog säga att jag drar mig lite eftersom det verkar ta sån tid att komma igång. Vänliga hälsningar S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Du får gärna maila mig privat så kan jag svara. Jag ska också lägga upp blogginlägg om det.

   Radera
  2. Tack, då gör jag det! Med vänlig hälsning, S

   Radera
 4. Intressant. Hoppas att prylarna kommer till användning. Eller kanske inte... Men troligtvis kommer de att behövas förr eller senare. Stor eller liten kris.

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin