måndag 1 september 2014

Dags att planera inför Fairtrade Challenge 2014, Sveriges största fikapaus den 16 oktober

Cup of tea

Idag går startskottet inför Fairtrade Challenge 2014, Sveriges största fikapaus. Förra året fikade en halv miljon deltagare i Fairtrade Challenge i över 6000 fikapauser runt om i Sverige. Den 16 oktober är målet att samla ännu fler som fikar Fairtrade-märkt under en och samma dag. Fairtrade Challenge är en kampanj som anordnas av Fairtrade Sverige med syftet att sprida information om och öka konsumtionen av Fairtrade-märkta produkter och kampanjen finansieras av SIDA.

I Fairtrade Challenge gör privatpersoner och kändisar, företag och organisationer, kommuner och skolor gemensam sak och sätter fokus på hur lätt det är att göra skillnad med sin kaffekopp. Det är för sjätte året i rad som fikapausen Fairtrade Challenge anordnas. Syftet är att visa hur vi med hjälp av att välja Fairtrade-märkt när vi handlar kan skapa möjligheter till utveckling och stärka mänskliga rättigheter i länder med utbredd fattigdom. Konceptet är lika enkelt som tidigare år. Registrera antal deltagare på kampanjsidan och var med och fika minst en Fairtrade-märkt produkt den 16 oktober. Fikapauserna kan äga rum på arbetsplatsen, hemma vid frukostbordet, ute på stan eller tillsammans med innebandygänget. Likt tidigare år delas utmärkelser ut för den största fikapausen, den kommun som samlar flest fikadeltagare per capita samt det hotell eller servering som anordnar största fikapausen. De som registrerar sin fikapaus kan också vara med och tävla om den bästa fikabilden och den bästa fikaidén.
Redan idag kan man gå in på fairtradechallenge.se och registrera sin fikapaus. Där finns bland annat material att använda under sin fikapaus, massvis av goda fikarecept och tips och idéer på hur en fikapaus kan se ut.


Jag och Kajsa Bergqvist fikar den 16 oktober, fikar du?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin