tisdag 16 september 2014

Tur att jag har supersparmånad....

Money, money, money...

Bild:Emma Brabrook


Vilken tur att det är supersparseptember tänkte jag när insåg att jag skulle behöva betala handpenning på resan OCH flygbiljetter inom 7 dagar....  Nu gäller det att skaka fram alla mynt jag kan hitta...

 Efter har ägnat timtal åt research och offerter från olika researrangörer har jag äntligen bokat min och barnens drömresa. Nästa år ska vi åka på safari till Tanzania och avsluta med några dagars bad på Zanzibar. Jag började spara till den här resan redan när jag skiljde mig och kommer dessutom att spara så mycket jag kan under det kommande året men jag hade inte riktigt räknat med att jag skulle behöva punga upp med över 30 000 på ett bräde och inom 7 dagar... Tur då att jag har kunnat omfördela/omprioritera lite olika sparpotter (jag hoppas verkligen att min mobil håller ännu ett år) och resten av månaden året kommer det att snålas som bara den. Å andra sidan tror jag att jag har lättare att spara om jag verkligen inte har några pengar att göra av med än om jag bara ska spara för sakens skull. Så än en gång är jag tacksam att jag hoppade på supersparmånaden, att jag använder mig av budgetverktyget YNAB och att jag har erfarenhet av att köpstoppa!

10 kommentarer:

 1. Bravo! Vad härligt att ha den resan att se fram emot - och inte behöva vänta så länge:-) Jag är ju rätt så nyss hemma från Kina och längtar tillbaka redan, så jag ska endera dagen ta itu med en reseplanering/budget för en rejäl tågluff sommaren 2016, tror jag det får bli.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tågluffade aldrig som ung så det har jag lust att göra någon gång också! Du får blogga om din reseplanering!

   Radera
 2. Hej!

  Som vanligt imponeras jag av din ekonomiska sida och försöker ta efter lite .... jag har lyssnat på Pingis Hadenius på tv4 där hon berättar bl a om att hon försöker att pruta när hon handlar, alltifrån mat osv.
  Är det något som du också provar att göra? Jag undrar vad som hänt om ALLA i coop kassan vid sin vecko handling frågat kassörskan vad hon kan göra åt priset?

  Nyfiken

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är jättedålig på att pruta. En gång försökte min mor och jag prata på ost som hade gått ut men då menade de att de inte fick sälja den längre...

   Radera
 3. Härligt med resa och tror absolut att du har rätt när du säger att du kommer att klara det för att du köpstoppat :-). Alla borde prova en period att ha det knapert ekonomiskt för att ställa om sig. vi fick bebis när vi pluggade och det gjorde att vi lärde oss leva grymt snålt. Sånt kunskap och känsla av att man kan utan att behöva bryta ihop för allt man inte kan köpa är guld värt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis som du skriver Jenny är det verkligen guld värt att inte bli helt handlingsförlamad när man är tvungen att snåla en kortare eller längre period. Det ger en mycket större frihet eftersom man vet vad man kan leva utan.

   Radera
 4. Det kommer att bli ett minne för livet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tror jag med! Dessutom pratar vi mycket om resan redan nu, hur viktigt det är att kunna simma, om djur vi planerar att se m.m

   Radera
  2. det är ju halva nöjet att planera... och sedan prata och minnas efteråt.

   Radera
 5. Vad härligt med en resa till Tanzania och Zanzibar, det finns inget bättre att lägga pengarna på än att resa med sina barn! Man får vara tillsammans utan störande elektronik och kompisar och får gemensamma minnen för livet. Dessutom verkar de vilja fortsätta resa med mamma även när de blir större :-)

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin